stdClass Object ( [id] => 1328961 [title] => Kaštelanski vitez uvodi šokantne promjene u tenis: ‘Navijači će moći vikati do mile volje, čak ćemo ih poticati na to‘ [alias] => kastelanski-vitez-uvodi-sokantne-promjene-u-tenis-navijaci-ce-moci-vikati-do-mile-volje-cak-cemo-ih-poticati-na-to [catid] => 279 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Tko se to usudio mijenjati pravila tenisa? Izmisliti novi sport? Ili je bolje kazati - tko se drznuo? Teniska revolucija krenula je, vjerovali ili ne, iz Kaštela! Feliks Lukas spreman je lansirati novi sport – time tennis. Ili kako je u šali opisao – tenis na steroidima! Sjeli smo s kaštelanskim vitezom i direktorom WTA turnira u Makarskoj kako bi nam objasnio o čemu je riječ.

- Tenis stagnira već desetljećima! U zlatnom dobu tenisa su igrači bili face. I to ne samo oni iz vrha. A danas da ovdje dođe Ashleigh Barty koja je bila broj jedan, gotovo nitko je ne bi prepoznao. Ili Thiem, ili Medvedev. Danas izuzev par tenisača, nemaš puno zvijezda.

Konzervativan je tenis sport, opire se promjenama.

- Pickleball je uzeo maha u SAD-u, padel se naveliko igra u Europi. Međutim, time tennis je odgovor na sve to. To je prirodna evolucija tenisa. Izuzev tie-breakova ništa se pretjerano nije promijenilo već odavno.

Prezentacija ovog sporta bit će na terenima u Makarskoj, u petak, 13. listopada. Ulaz an „Sunset Serve” je besplatan za sve, a osim sporta i egzibicijskih mečeva, bit će i zabave. Naime, nastupaju Hari Rončević i grupa Cambi. Ali prije njih na teren će Makarska Sharks i Kaštela Knights. Zanimljivi su nazivi ekipa, a još zanimljiviji će biti mečevi po novim pravilima.

Na dobitku su svi, tvrdi Lukas, gledatelji i igrači.

- Ja te sad, na primjer, pozovem da dođeš pogledati jedan meč na turniru u Makarskoj. I ti me pitaš kad je, a ja ti kažem: peti meč na centralnom terenu. Kad je to? Može biti u 17, može u 20 sati. Mislim da to više ne prolazi u današnjem svijetu.

A sada... Možda i najšokantnija promjena. „Quiet, please!” se neće čuti na terenima time tennisa. Dapače, publiku će se poticati da što glasnije navija, čak i za vrijeme servisa, poena...

---

image

Lukas je oko sebe okupio tim stručnjaka

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Nabacivali ideje

Time tennis bi trebao biti atraktivniji i „broadcasterima”.

- Problem je i s televizijskim prijenosom. Malo tko želi prenositi tenis upravo iz tog razloga. Često dolazi do probijanja termina, ne mogu planirati program. Uvijek je neki problem i natezanje.

Kako je nastala ideja?

- Sve je krenulo na kavi sa starim prijateljem iz studentskih dana. Onako, spontano. Pričali smo o tenisu, iako on baš i nema veze s njim. I tako mu je sinula ideja da bi se tenis trebao igrati na vrijeme. I tako smo malo po malo razrađivali ideju. Paralelno smo širili i grupu ljudi uključenih u to, pa tako danas surađujemo s Brazilom, Amerikom, Kanadom, Meksikom...

Zvuči malko čudno, ali spasio ih je „lockdown”. Neka je i korona nekome nešto dobro donijela...

- Jedno vrijeme se nije moglo izlaziti iz kuće. I što ćemo raditi? Sjetio sam se ovoga i krenuo. Okupio sam grupu ljudi, pravih stručnjaka koji su zbog „lockdowna” imali vremena za nešto sa strane. U normalnoj situaciji bilo bi ih gotovo nemoguće uhvatiti.

Za svaki ozbiljni projekt nužne su ozbiljne investicije.

- Počeo sam tražiti investitore. I kad sam im predstavio projekt, shvatio sam da im se itekako sviđa. A sviđa im se zato što rješava sve probleme koje današnji tenisa ima. A jedan od njih su i financije. Danas igrači koji su oko 200. mjesta na svijetu jedva preživljavaju, nemaju dovoljno za otići na turnir. To nije normalno u sportu kojeg igra 86 milijuna ljudi, u kojemu se vrte milijarde.

---

image

Feliksova sestra Tena bit će jedna od prvih igračica

Matija Djanješić/Cropix
---

Nova pravila

Tenisači sve češće postaju depresivni, a nekolicina ih se i povuče iz sporta.

- To nije kvalitetan život. Ljudima sa strane se čini da je to nešto, ali nije. Izgubiš meč, pa mijenjaj avionsku kartu. Nisi dovoljno zaradio, pa demotiviran odlaziš odmah na drugi turnir. A naši će igrači imati plaću. Tako da mogu igrati bez grča i pritiska. Automatski je i igra bolja. Znaju da će dobiti nešto. Naravno, s boljim rezultatima, doći će i bolje plaće. Ali uvijek će zaraditi nešto.

Koja je najveća razlika u odnosu na „normalni” tenis?

- Najveća razlika je u postotku aktivne igre. U tenisu je ona ispod 20 posto! A u time tennisu je preko 60.

I evo nas konačno na pravilima.

- Za osvojeni poen dobiva se po jedan bod. Dakle, rezultat ide 1:0, 2:0, 3:0... Pa koliko stignu do isteka vremena. S razlikom da „winner” vrijedi dva boda. Ako protivnik ne uspije dodirnuti lopticu, to je winner. Dakle, sve je jasno. Razlika je i što nema drugog servisa. Tako da tenisači moraju biti oprezni sa servisom. Nema gemova, ni setova. Jedan igrač servira sve dok ne izgubi poen. A onda gubi i servis. Stalno je akcija. Ako jedan igrač gubi, ima se priliku puno lakše vratiti u meč.

Koliko će otprilike trajati mečevi?

- Igrat će se četiri četvrtine po 15 minuta. Oko sat, sat i 20 minuta sve skupa što je nešto manje od prosječnog trajanja meča u tenisu. S razlikom da će ovo biti nabijeno akcijom. Lakše je i igračima. Znaju kada počinju, kada mogu jesti, zagrijati se...

Suci?

- Imat ćemo linijske suce, a glavni će biti sa strane, a ne u stolici. Planiramo uvesti i „hawk-eye”.

---

image

Boga program očekuje nas na predstavljanju u Makarskoj

Time Tennis
---

Stvarat će zvijezde

Nije tu kraj posebnostima time tennisa...

- To će biti prva sportska liga u povijesti u kojoj će muškarci i žene nastupati u jednom timu. U jednoj ekipi će biti po tri tenisačice i tenisača. Igrat će se pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji, te mješoviti parovi. Nema muških i ženskih parova.

To je onda sustav poput onoga u američkom nogometu, NFL-u?

- Upravo to. U prvoj sezoni ćemo imati osam timova. I svaki će jednom u sezoni biti domaćin.

Tko će nastupati u ligi? Profesionalci?

- Uglavnom će to biti slabije rangirani igrači, oko 200., 300. mjesta. Ali mi vjerujemo da kroz ovaj sustav od njih možemo napraviti veće zvijezde nego što su tenisači u top 20. To je razlika između nas i velikih korporacija. Oni misle da bez velikih zvijezda ne možeš napraviti ništa.

Time tennis bi trebao stvoriti platformu za lakše probijanje mladih, talentiranih igrača.

- U tenisu je pravilo da se ne možeš probiti ako ti roditelji nemaju novca. A kroz pet godina razvijanja time tennisa, doći ćemo do situacije da će klubovi tražiti talentirane igrače i razvijati ih za svoju momčad, a samim time ih i financirati. To će biti revolucija!

Lukasovoj tvrdnji u prilog govori i činjenica da na demonstraciju u Makarsku dolaze i produkcijska kuća Mandalay, jedna od najboljih u svijetu za sportske dokumentarce. Baš oni snimili su onaj o Chicago Bullsima i Michaelu Jordanu – The Last Dance.

- Svidio im se projekt i snimit će prve kadrove. Oni baš traže takve priče, vole kada je netko „underdog” i pokušava se probiti pored velikih.

Ozbiljna priča, kako kaže Lukas. Iz Kaštela u svije kreće revolucija tenisa. 

---

Velike face

Itekako zanimljiva imena stižu u Makarsku na prezentaciju ove revolucije u tenisu. Uz Feliksovu sestru Tenu Lukas, stiže i Marcus Baghdatis, Giovanni Orlandini, ali i Marcus Willis. Potonje vam ime na prvu možda ne zvuči poznato, ali zaljubljenici u tenis sjetit će se Wimbledona 2016. i njegovog okršaja s Rogerom Federerom na centralnom terenu.

- To je bila čudesna priča. Bio je teniski trener, prijavio se za pretkvalifikacije Wimbledona, pa dobio wildcard za kvale i nekako ih prošao. I onda ga je na centralnom terenu čekao meč s Federerom. I svi su navijali za njega. A sjećamo se kako je izgledao tada, van forme i već s vidljivim viškom kila. Meni se onda strašno svidio. I odlučio sam ga pozvati. Takvi nam trebaju u time tennisu, igrači s karizmom.

Willis je, dakako, izgubio u tri seta.

- Federer je to riješio, naravno. Ali u nekim trenucima je bio nervozan jer nije naviknuo da publika nije na njegovoj strani. Gledatelja su više zabavila ta tri seta, nego pet setova neke velike borbe. Baš to tenisu nedostaje, taj element zabave. Publika mora uživati, vidjeti što više akcije.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Ozbiljna priča [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Ozbiljna priča 2 0 6551 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-07 09:29:31 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Ivan Renić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-09 12:32:13 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2023-10-09 12:31:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 279 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz tenisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, tenis [secure] => 0 [page_title] => Tenis [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Kaštelanski vitez uvodi šokantne promjene u tenis: 'Navijači će moći vikati do mile volje, čak ćemo ih poticati na to' [metakey] => Feliks Lukas, time tennis, tenis, wta makarska open [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/07\/17799742.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/07\/25793830.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/07\/24158821.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/07\/21799382.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tomislav Kri\u0161to\/Cropix","Time Tennis","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Matija Djanje\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Lukas tvrdi da je time tennis evolucija tenisa<\/p>","

Boga program o\u010dekuje nas na predstavljanju u Makarskoj<\/p>","

Lukas je oko sebe okupio tim stru\u010dnjaka<\/p>","

Feliksova sestra Tena bit \u0107e jedna od prvih igra\u010dica<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_17799742_1920.jpg":"1920x1080","k_17799742_1280.jpg":"1280x1280","k_17799742_1024.jpg":"1024x1024","k_17799742_640.jpg":"640x640","k_17799742_480.jpg":"480x480","k_17799742_340.jpg":"340x340","k_17799742_220.jpg":"220x220","o_17799742_1280.jpg":"1280x853","o_17799742_1024.jpg":"1024x682","o_17799742_640.jpg":"640x426","o_17799742_480.jpg":"480x320","o_17799742_340.jpg":"340x226","o_17799742_220.jpg":"220x146","h_17799742_1280.jpg":"1280x854","h_17799742_1024.jpg":"1024x683","h_17799742_640.jpg":"640x427","h_17799742_480.jpg":"480x320","h_17799742_340.jpg":"340x227","h_17799742_220.jpg":"220x147","pp_17799742_1280.jpg":"1280x1628","pp_17799742_1024.jpg":"1024x1303","pp_17799742_640.jpg":"640x814","pp_17799742_480.jpg":"480x611","pp_17799742_340.jpg":"340x432","pp_17799742_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1170x1168","hd_25793830_1920.jpg":"1920x1080","k_25793830_1280.jpg":"1280x1280","k_25793830_1024.jpg":"1024x1024","k_25793830_640.jpg":"640x640","k_25793830_480.jpg":"480x480","k_25793830_340.jpg":"340x340","k_25793830_220.jpg":"220x220","o_25793830_1280.jpg":"1280x1277","o_25793830_1024.jpg":"1024x1022","o_25793830_640.jpg":"640x638","o_25793830_480.jpg":"480x479","o_25793830_340.jpg":"340x339","o_25793830_220.jpg":"220x219","h_25793830_1280.jpg":"1280x854","h_25793830_1024.jpg":"1024x683","h_25793830_640.jpg":"640x427","h_25793830_480.jpg":"480x320","h_25793830_340.jpg":"340x227","h_25793830_220.jpg":"220x147","pp_25793830_1280.jpg":"1280x1628","pp_25793830_1024.jpg":"1024x1303","pp_25793830_640.jpg":"640x814","pp_25793830_480.jpg":"480x611","pp_25793830_340.jpg":"340x432","pp_25793830_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24158821_1920.jpg":"1920x1080","k_24158821_1280.jpg":"1280x1280","k_24158821_1024.jpg":"1024x1024","k_24158821_640.jpg":"640x640","k_24158821_480.jpg":"480x480","k_24158821_340.jpg":"340x340","k_24158821_220.jpg":"220x220","o_24158821_1280.jpg":"1280x853","o_24158821_1024.jpg":"1024x682","o_24158821_640.jpg":"640x426","o_24158821_480.jpg":"480x320","o_24158821_340.jpg":"340x226","o_24158821_220.jpg":"220x146","h_24158821_1280.jpg":"1280x854","h_24158821_1024.jpg":"1024x683","h_24158821_640.jpg":"640x427","h_24158821_480.jpg":"480x320","h_24158821_340.jpg":"340x227","h_24158821_220.jpg":"220x147","pp_24158821_1280.jpg":"1280x1628","pp_24158821_1024.jpg":"1024x1303","pp_24158821_640.jpg":"640x814","pp_24158821_480.jpg":"480x611","pp_24158821_340.jpg":"340x432","pp_24158821_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1296","hd_21799382_1920.jpg":"1920x1080","k_21799382_1280.jpg":"1280x1280","k_21799382_1024.jpg":"1024x1024","k_21799382_640.jpg":"640x640","k_21799382_480.jpg":"480x480","k_21799382_340.jpg":"340x340","k_21799382_220.jpg":"220x220","o_21799382_1280.jpg":"1280x864","o_21799382_1024.jpg":"1024x691","o_21799382_640.jpg":"640x432","o_21799382_480.jpg":"480x324","o_21799382_340.jpg":"340x229","o_21799382_220.jpg":"220x148","h_21799382_1280.jpg":"1280x854","h_21799382_1024.jpg":"1024x683","h_21799382_640.jpg":"640x427","h_21799382_480.jpg":"480x320","h_21799382_340.jpg":"340x227","h_21799382_220.jpg":"220x147","pp_21799382_1280.jpg":"1280x1628","pp_21799382_1024.jpg":"1024x1303","pp_21799382_640.jpg":"640x814","pp_21799382_480.jpg":"480x611","pp_21799382_340.jpg":"340x432","pp_21799382_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 279 [name] => Tenis [alias] => tenis [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4250756 Threads: 3 Questions: 130663875 Slow queries: 56018 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3940737 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/tenis ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 279 [name] => Tenis [alias] => tenis [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/tenis ) ) [link] => /sport/tenis/kastelanski-vitez-uvodi-sokantne-promjene-u-tenis-navijaci-ce-moci-vikati-do-mile-volje-cak-cemo-ih-poticati-na-to-1328961 [printLink] => /sport/tenis/kastelanski-vitez-uvodi-sokantne-promjene-u-tenis-navijaci-ce-moci-vikati-do-mile-volje-cak-cemo-ih-poticati-na-to-1328961?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 324472 [name] => Feliks Lukas [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => feliks-lukas [link] => /tag/feliks-lukas ) [1] => stdClass Object ( [id] => 732610 [name] => time tennis [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-09 10:25:22 [main_article_id] => 0 [alias] => time-tennis [link] => /tag/time-tennis ) [2] => stdClass Object ( [id] => 441598 [name] => tenis [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tenis [link] => /tag/tenis ) [3] => stdClass Object ( [id] => 676486 [name] => wta makarska open [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-05-05 10:13:02 [main_article_id] => 0 [alias] => wta-makarska-open [link] => /tag/wta-makarska-open ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Ozbiljna priča [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Kaštelanski vitez uvodi šokantne promjene u tenis: ‘Navijači će moći vikati do mile volje, čak ćemo ih poticati na to‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-07-13-58-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/07/17799742.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tomislav Krišto/Cropix [mainImageDesc] =>

Lukas tvrdi da je time tennis evolucija tenisa

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/07/17799742.jpg [title] =>

Lukas tvrdi da je time tennis evolucija tenisa

Tomislav Krišto/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/07/25793830.jpg [title] =>

Boga program očekuje nas na predstavljanju u Makarskoj

Time Tennis ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/07/24158821.jpg [title] =>

Lukas je oko sebe okupio tim stručnjaka

Vladimir Dugandžić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/07/21799382.jpg [title] =>

Feliksova sestra Tena bit će jedna od prvih igračica

Matija Djanješić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Tko se to usudio mijenjati pravila tenisa? Izmisliti novi sport? Ili je bolje kazati - tko se drznuo? Teniska revolucija krenula je, vjerovali ili ne, iz Kaštela! Feliks Lukas spreman je lansirati novi sport – time tennis. Ili kako je u šali opisao – tenis na steroidima! Sjeli smo s kaštelanskim vitezom i direktorom WTA turnira u Makarskoj kako bi nam objasnio o čemu je riječ.

- Tenis stagnira već desetljećima! U zlatnom dobu tenisa su igrači bili face. I to ne samo oni iz vrha. A danas da ovdje dođe Ashleigh Barty koja je bila broj jedan, gotovo nitko je ne bi prepoznao. Ili Thiem, ili Medvedev. Danas izuzev par tenisača, nemaš puno zvijezda.

Konzervativan je tenis sport, opire se promjenama.

- Pickleball je uzeo maha u SAD-u, padel se naveliko igra u Europi. Međutim, time tennis je odgovor na sve to. To je prirodna evolucija tenisa. Izuzev tie-breakova ništa se pretjerano nije promijenilo već odavno.

Prezentacija ovog sporta bit će na terenima u Makarskoj, u petak, 13. listopada. Ulaz an „Sunset Serve” je besplatan za sve, a osim sporta i egzibicijskih mečeva, bit će i zabave. Naime, nastupaju Hari Rončević i grupa Cambi. Ali prije njih na teren će Makarska Sharks i Kaštela Knights. Zanimljivi su nazivi ekipa, a još zanimljiviji će biti mečevi po novim pravilima.

Na dobitku su svi, tvrdi Lukas, gledatelji i igrači.

- Ja te sad, na primjer, pozovem da dođeš pogledati jedan meč na turniru u Makarskoj. I ti me pitaš kad je, a ja ti kažem: peti meč na centralnom terenu. Kad je to? Može biti u 17, može u 20 sati. Mislim da to više ne prolazi u današnjem svijetu.

A sada... Možda i najšokantnija promjena. „Quiet, please!” se neće čuti na terenima time tennisa. Dapače, publiku će se poticati da što glasnije navija, čak i za vrijeme servisa, poena...

---

image

Lukas je oko sebe okupio tim stručnjaka

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Nabacivali ideje

Time tennis bi trebao biti atraktivniji i „broadcasterima”.

- Problem je i s televizijskim prijenosom. Malo tko želi prenositi tenis upravo iz tog razloga. Često dolazi do probijanja termina, ne mogu planirati program. Uvijek je neki problem i natezanje.

Kako je nastala ideja?

- Sve je krenulo na kavi sa starim prijateljem iz studentskih dana. Onako, spontano. Pričali smo o tenisu, iako on baš i nema veze s njim. I tako mu je sinula ideja da bi se tenis trebao igrati na vrijeme. I tako smo malo po malo razrađivali ideju. Paralelno smo širili i grupu ljudi uključenih u to, pa tako danas surađujemo s Brazilom, Amerikom, Kanadom, Meksikom...

Zvuči malko čudno, ali spasio ih je „lockdown”. Neka je i korona nekome nešto dobro donijela...

- Jedno vrijeme se nije moglo izlaziti iz kuće. I što ćemo raditi? Sjetio sam se ovoga i krenuo. Okupio sam grupu ljudi, pravih stručnjaka koji su zbog „lockdowna” imali vremena za nešto sa strane. U normalnoj situaciji bilo bi ih gotovo nemoguće uhvatiti.

Za svaki ozbiljni projekt nužne su ozbiljne investicije.

- Počeo sam tražiti investitore. I kad sam im predstavio projekt, shvatio sam da im se itekako sviđa. A sviđa im se zato što rješava sve probleme koje današnji tenisa ima. A jedan od njih su i financije. Danas igrači koji su oko 200. mjesta na svijetu jedva preživljavaju, nemaju dovoljno za otići na turnir. To nije normalno u sportu kojeg igra 86 milijuna ljudi, u kojemu se vrte milijarde.

---

image

Feliksova sestra Tena bit će jedna od prvih igračica

Matija Djanješić/Cropix
---

Nova pravila

Tenisači sve češće postaju depresivni, a nekolicina ih se i povuče iz sporta.

- To nije kvalitetan život. Ljudima sa strane se čini da je to nešto, ali nije. Izgubiš meč, pa mijenjaj avionsku kartu. Nisi dovoljno zaradio, pa demotiviran odlaziš odmah na drugi turnir. A naši će igrači imati plaću. Tako da mogu igrati bez grča i pritiska. Automatski je i igra bolja. Znaju da će dobiti nešto. Naravno, s boljim rezultatima, doći će i bolje plaće. Ali uvijek će zaraditi nešto.

Koja je najveća razlika u odnosu na „normalni” tenis?

- Najveća razlika je u postotku aktivne igre. U tenisu je ona ispod 20 posto! A u time tennisu je preko 60.

I evo nas konačno na pravilima.

- Za osvojeni poen dobiva se po jedan bod. Dakle, rezultat ide 1:0, 2:0, 3:0... Pa koliko stignu do isteka vremena. S razlikom da „winner” vrijedi dva boda. Ako protivnik ne uspije dodirnuti lopticu, to je winner. Dakle, sve je jasno. Razlika je i što nema drugog servisa. Tako da tenisači moraju biti oprezni sa servisom. Nema gemova, ni setova. Jedan igrač servira sve dok ne izgubi poen. A onda gubi i servis. Stalno je akcija. Ako jedan igrač gubi, ima se priliku puno lakše vratiti u meč.

Koliko će otprilike trajati mečevi?

- Igrat će se četiri četvrtine po 15 minuta. Oko sat, sat i 20 minuta sve skupa što je nešto manje od prosječnog trajanja meča u tenisu. S razlikom da će ovo biti nabijeno akcijom. Lakše je i igračima. Znaju kada počinju, kada mogu jesti, zagrijati se...

Suci?

- Imat ćemo linijske suce, a glavni će biti sa strane, a ne u stolici. Planiramo uvesti i „hawk-eye”.

---

image

Boga program očekuje nas na predstavljanju u Makarskoj

Time Tennis
---

Stvarat će zvijezde

Nije tu kraj posebnostima time tennisa...

- To će biti prva sportska liga u povijesti u kojoj će muškarci i žene nastupati u jednom timu. U jednoj ekipi će biti po tri tenisačice i tenisača. Igrat će se pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji, te mješoviti parovi. Nema muških i ženskih parova.

To je onda sustav poput onoga u američkom nogometu, NFL-u?

- Upravo to. U prvoj sezoni ćemo imati osam timova. I svaki će jednom u sezoni biti domaćin.

Tko će nastupati u ligi? Profesionalci?

- Uglavnom će to biti slabije rangirani igrači, oko 200., 300. mjesta. Ali mi vjerujemo da kroz ovaj sustav od njih možemo napraviti veće zvijezde nego što su tenisači u top 20. To je razlika između nas i velikih korporacija. Oni misle da bez velikih zvijezda ne možeš napraviti ništa.

Time tennis bi trebao stvoriti platformu za lakše probijanje mladih, talentiranih igrača.

- U tenisu je pravilo da se ne možeš probiti ako ti roditelji nemaju novca. A kroz pet godina razvijanja time tennisa, doći ćemo do situacije da će klubovi tražiti talentirane igrače i razvijati ih za svoju momčad, a samim time ih i financirati. To će biti revolucija!

Lukasovoj tvrdnji u prilog govori i činjenica da na demonstraciju u Makarsku dolaze i produkcijska kuća Mandalay, jedna od najboljih u svijetu za sportske dokumentarce. Baš oni snimili su onaj o Chicago Bullsima i Michaelu Jordanu – The Last Dance.

- Svidio im se projekt i snimit će prve kadrove. Oni baš traže takve priče, vole kada je netko „underdog” i pokušava se probiti pored velikih.

Ozbiljna priča, kako kaže Lukas. Iz Kaštela u svije kreće revolucija tenisa. 

---

Velike face

Itekako zanimljiva imena stižu u Makarsku na prezentaciju ove revolucije u tenisu. Uz Feliksovu sestru Tenu Lukas, stiže i Marcus Baghdatis, Giovanni Orlandini, ali i Marcus Willis. Potonje vam ime na prvu možda ne zvuči poznato, ali zaljubljenici u tenis sjetit će se Wimbledona 2016. i njegovog okršaja s Rogerom Federerom na centralnom terenu.

- To je bila čudesna priča. Bio je teniski trener, prijavio se za pretkvalifikacije Wimbledona, pa dobio wildcard za kvale i nekako ih prošao. I onda ga je na centralnom terenu čekao meč s Federerom. I svi su navijali za njega. A sjećamo se kako je izgledao tada, van forme i već s vidljivim viškom kila. Meni se onda strašno svidio. I odlučio sam ga pozvati. Takvi nam trebaju u time tennisu, igrači s karizmom.

Willis je, dakako, izgubio u tri seta.

- Federer je to riješio, naravno. Ali u nekim trenucima je bio nervozan jer nije naviknuo da publika nije na njegovoj strani. Gledatelja su više zabavila ta tri seta, nego pet setova neke velike borbe. Baš to tenisu nedostaje, taj element zabave. Publika mora uživati, vidjeti što više akcije.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tomislav Krišto/Cropix Time Tennis Vladimir Dugandžić/Cropix Matija Djanješić/Cropix
Tomislav Krišto/Cropix

Lukas tvrdi da je time tennis evolucija tenisa

Time Tennis

Boga program očekuje nas na predstavljanju u Makarskoj

Vladimir Dugandžić/Cropix

Lukas je oko sebe okupio tim stručnjaka

Matija Djanješić/Cropix

Feliksova sestra Tena bit će jedna od prvih igračica

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/tenis/kastelanski-vitez-uvodi-sokantne-promjene-u-tenis-navijaci-ce-moci-vikati-do-mile-volje-cak-cemo-ih-poticati-na-to-1328961 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=05a325d55f1f7fd9c5a15dc587269fd33a68f1ae [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ka%C5%A1telanski+vitez+uvodi+%C5%A1okantne+promjene+u+tenis%3A+%E2%80%98Navija%C4%8Di+%C4%87e+mo%C4%87i+vikati+do+mile+volje%2C+%C4%8Dak+%C4%87emo+ih+poticati+na+to%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Ftenis%2Fkastelanski-vitez-uvodi-sokantne-promjene-u-tenis-navijaci-ce-moci-vikati-do-mile-volje-cak-cemo-ih-poticati-na-to-1328961 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Ftenis%2Fkastelanski-vitez-uvodi-sokantne-promjene-u-tenis-navijaci-ce-moci-vikati-do-mile-volje-cak-cemo-ih-poticati-na-to-1328961 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Ozbiljna priča [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
TenisOzbiljna priča

Kaštelanski vitez uvodi šokantne promjene u tenis: ‘Navijači će moći vikati do mile volje, čak ćemo ih poticati na to‘

Piše Ivan Renić
9. listopada 2023. - 14:31

Tko se to usudio mijenjati pravila tenisa? Izmisliti novi sport? Ili je bolje kazati - tko se drznuo? Teniska revolucija krenula je, vjerovali ili ne, iz Kaštela! Feliks Lukas spreman je lansirati novi sport – time tennis. Ili kako je u šali opisao – tenis na steroidima! Sjeli smo s kaštelanskim vitezom i direktorom WTA turnira u Makarskoj kako bi nam objasnio o čemu je riječ.

- Tenis stagnira već desetljećima! U zlatnom dobu tenisa su igrači bili face. I to ne samo oni iz vrha. A danas da ovdje dođe Ashleigh Barty koja je bila broj jedan, gotovo nitko je ne bi prepoznao. Ili Thiem, ili Medvedev. Danas izuzev par tenisača, nemaš puno zvijezda.

Konzervativan je tenis sport, opire se promjenama.

- Pickleball je uzeo maha u SAD-u, padel se naveliko igra u Europi. Međutim, time ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 09:13