StoryEditorOCM
TenisUS Open

Borna Gojo nije uspio iznenaditi velikog Đokovića, pao u tri seta, no ovo je svakako bio njegov turnir života

Piše SN
4. rujna 2023. - 06:46

Na kraju nismo svjedočili velikoj senzaciji i Borna Gojo oprostio se od US Opena u 1/8 finala natjecanja. Novak Đoković slavio je u noći s nedjelje na ponedjeljak s 3:0 (6:2, 7:5, 6:4) u setovima i izborio četvrtfinale u kojem ga čeka Amerikanac Taylor Fritz koji je ranije iste večeri porazio Švicarca Dominica Strickera, također s 3:0.

Meč Goje i Đokovića okončan je nakon dva sata i 26 minuta igre na Arthur Ashe stadionu, centralnom terenu US Opena, koji je ujedno i najveći teniski stadion na svijetu. Hrvatski tenisač u ovom je susretu upisao 40 winnera naspram Đokovićevih 25, ali je imao i 40 neprisiljenih pogrešaka, dok je osvajač 23 Grand Slam titule upisao njih 12.

Gojo je, podsjetimo, u glavni ždrijeb US Opena ušao kroz kvalifikacije. U New Yorku je nanizao Međedovića, Andrejeva, Machaca, Delliena, McDonalda i Veselog, a do susreta s Đokovićem je izgubio tek jedan set, u prvom kolu kvalifikacija protiv 20-godišnjeg Hamada Međedovića.

Spomenimo i da je Borna ovaj turnir započeo kao 105. igrač svijeta, a nakon završetka US opena uz njegovo će ime stajati broj 76. S druge strane, Novak će se nakon posljednjeg Grand Slama sezone vratiti na prvu poziciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 08:54