StoryEditorOCM
Strani nogometPriopćenje kluba

Žestoka reakcija AEK-a: ‘Michalisa su ubile profesionalne ubojice pristigle iz Zagreba, moraju skupo platiti!‘

Piše F. V.
8. kolovoza 2023. - 17:27

Poslije velike tragedije u kojoj je u po svemu sudeći zajedničkom napadu navijača Dinama i Panathinaikosa smrtno stradao jedan navijač AEK-a, klub iz Atene obratio se javnosti i priopćenjem. AEK je između ostalog krivce za smrt Michalisa Katsourisa (29) prozvao ‘profesionalnim ubojicama koji su stigli iz Zagreba‘, a koji su se Ateni udružili sa svojim grčkim kolegama kriminalcima s ciljem ubijanja.

Priopćenje AEK-a koje je poprilično oštro prenosimo u cijelosti. U obraćanju javnosti grčki klub pozvao je svoje navijače da se suzdrže od bilo kakvih pokušaja uzvraćanja.

- Michalisova obitelj tuguje zbog preranog gubitka djeteta. Obitelj AEK-a tuguje za tragičnim gubitkom dragog člana, mladog čovjeka. Ubili su ga profesionalni ubojice, organizirani kriminalci koji su došli iz Zagreba u Nea Filadelfeiaju. Pridružili su se ovdje svojim grčkim kriminalnim suučesnicima s jedinom svrhom ubijanja.

Gubitak Michalisa nas je uništio. Ne možemo vjerovati da smo ga na ovaj način izgubili od hrvatskih zločinaca i njihovih grčkih pomagača. Michalis je brutalno ubijen, a ima i male djece koja su teško ozlijeđena, čak i u kritičnom stanju.

Zločinci koji su ubili Michalisa moraju se odmah identificirati i skupo platiti za svoju brutalnost. Prirodni počinitelji i njihovi pomagači, Hrvati i Grci. Nećemo stati, nećemo prestati na tom inzistirati. Zato zahtijevamo hitno rasvjetljavanje slučaja i izvršenje svih odgovornosti, kaznenih i građanskih. Nezamisliva je i pomisao na moguće zataškavanje zločina počinjenog nad grčkim državljanima.

Također je jasno da postoje konkretne odgovornosti za zločinački nerad koji je postojao i odigrao odlučujuću ulogu u ovom zločinu. Predvidjeli smo što se dogodilo i sve naše relevantne informacije, uključujući i video materijal, satima ranije dali smo na uvid nadležnim tijelima. Nažalost, to što danas više ne žalimo za žrtvama isključivo je zasluga hitne intervencije osiguranja stadiona i običnih građana.

Na kraju se okrećemo našim navijačima. Mi smo jedno s vama u žalosti i slomljenom srcu za Michalisom i načinom na koji je izgubljen. No, potrebna je smirenost, suzdržanost i poštovanje uspomene na heroja Michalisa. Posvetimo se svi isključivo borbi za privođenje krivaca pravdi. AEK će u tome biti protagonist. Nadamo se i vjerujemo da nas više neće ostaviti same.

image
Ronald Goršić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 20:18