StoryEditorOCM
Strani nogometnevjerojatan propust

Veliki problemi za Brozovićev i Ronaldov klub! FIFA im zabranila dovođenje novih igrača, evo o čemu se radi

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
12. srpnja 2023. - 11:58

Al-Nassr, saudijski klub koji je ovog ljeta doveo hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića i učinio ga najplaćenijim hrvatskim sportašem, našao se u (ne)očekivanom problemu.

Naime, klub za kojeg nastupa i Cristiano Ronaldo zaboravio je na svoju obvezu koju je imao prema engleskom Leicester Cityju zbog svog bivšeg napadača Ahmeda Muse, išu Sportske novosti.

Nigerijac je 2018. godine napustio Lisice te je prodan u Al-Nassr za oko 15 milijuna eura, a u sklopu tog transfera dogovoreni su i određeni bonusi. Upravo je u tome problem.

Naime, bogati arapski klub zaboravio je Leicesteru uplatiti 460.000 eura na ime bonusa koje je brojem nastupa ostvario Musa, te mu je FIFA izrekla zabranu registracije novih igrača.

Prvo je upozorenje prema Saudijcima poslano još u listopadu 2021. godine, no oni su se na to oglušili.

Sad su stvari postale ozbiljnije, te Al-Nassr ne može dovoditi nove igrače iz zemlje i inozemstva u sljedeća tri prijelazna roka. Ne bude li Leicester isplaćen do kraja izrečene zabrane, slučaj ide na disciplinsku komisiju FIFA-e.

Iako ova kazna zvuči dramatično, zapravo nekih većih problema ne bi trebalo biti. Naime, Javni investicijski fond (PIF) Saudijske Arabije, koji je nedavno preuzeo po 75 % vlasništva u četiri najveća saudijska kluba, spreman je podmiriti dugovanje, a odmah nakon toga Al-Nassr može nastaviti s dovođenjem novih pojačanja za koje im novca ne nedostaje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:20