StoryEditorOCM
Strani nogometmotiv nejasan

Velika tragedija u susjedstvu: U noćnom klubu ubijen bivši nogometaš Torina, imao je samo 22 godine

Piše SPORT SD
22. prosinca 2023. - 18:33

Rosolino Celesia, 22-godišnji bivši nogometaš Palerma i Torina, brutalno je ubijen u noćnome klubu u Palermu, objavili su talijanski mediji, a prenijele Sportske novosti. Ubila su ga dvojica braće, čime je okončana potencijalno velika karijera mladog igrača i sina poznatog političara i pjevača iz Palerma.

Incident se dogodio u WC-u noćnoga kluba, gdje su Celesiju nasilno napala dva brata od 22 i 17 godina.

Stariji brat smrtno je pogodio Rosolina Celesiju tri puta u prsa i vrat, nanijevši mu rane od kojih se nije mogao oporaviti.

Motiv ubojstva ostaje nerazjašnjen, ali talijanski mediji navode da je odnos između žrtve i napadača bio napet već neko vrijeme.

Ubojstvo je uslijedilo nakon teške svađe kojoj je svjedočilo nekoliko slučajnih prolaznika.

Talentirani Celesia brzo je napredovao u seniorskom nogometu, igrajući u talijanskoj Serie D. Celesia je također bio sin Giannija Celesije, istaknutog političara i pjevača iz Palerma.

Od nesretnog Celesia emotivnom se porukom oprostio njegov bivši klub Torino koji je izrazio sućut obitelji i prijateljima:

"Predsjednik Urbano Cairo i cijeli nogometni klub Torino, srcem dijele bol obitelji Celesia zbog smrti Rosolina, bivšeg nogometaša škole nogometa Torina. Njegovim najmilijima, rodbini i brojnim prijateljima izražavimo sućut i šaljemo zagrljaj cijelog kluba", poručili su.

Celesiji se predviđala dobra budućnost u nogometu, ali se već s 20 godina ostavio tog sporta. U nogometnoj karijeri nastupao je za mlade momčadi Trapanija, Torina i Palerma, no nikada nije zaigrao u profesionalnom nogometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:11