StoryEditorOCM
Strani nogometderbi nad derbijima

Spektakl za ‘stare dane’ legendarnog San Sira: cijeli grad je na nogama, Inter ide na Milan

Piše David Kapetanović
10. svibnja 2023. - 11:44

Milan i Inter su međusobno odigrali 235 utakmica u zadnjih 114 godina u jednom od najvećih rivalstava u povijesti sporta, ali današnji derbi će biti možda i najveći dosad.

U sklopu polufinala Lige prvaka Inter će “gostovati” kod Milana, a čak i ako to neće biti najvažniji “Derby della Madonnina” svih vremena, sigurno je u posljednjih 20 godina, prije koliko su se gradski rivali pred očima cijelog svijeta sreli u istoj fazi natjecanja.

Tada se dogodila jedna od najapsurdnijih situacija u povijesti Lige prvaka. Iako nijedna utakmica nije ponudila pobjednika (0:0, 1:1), Milan je prošao dalje na gol u “gostima” unatoč tome što su oba susreta odigrana na San Siru.

image

Milanov branič Theo Hernandez, belgijski napadač Alexis Saelemaekers i francuski napadač Olivier Giroud

AFP

Legendarni stadion je od onda hrabro stajao punih dvadeset godina, a s obzirom na planove da ga se sruši u skoroj budućnosti da se napravi mjesta za novi, koji će zadovoljavati standardima današnjice, imat će priliku biti pozornica još jednom velikom nogometnom spektaklu, možda i zadnjem ove magnitude, prije nego što zauvijek postane dio povijesti.

Zbog loših pozicija u prvenstvu, nijednom klubu europska natjecanja nisu zagarantirana iduće sezone, što ovaj susret čini još važnijim. I iako favorita natjecanja većina ljudi vidi u drugom polufinalu, oba kluba će biti posebno motivirana pokazati zašto su zajedno deset puta bili na krovu Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:04