StoryEditorOCM
Strani nogometizgradnja od nule

Španjolac ima plan kako da ne osvoji Ligu prvaka, a da ostane na klupi PSG-a

Piše R. R.
4. srpnja 2023. - 07:30

Francuski PSG posljednjih godina otpusti trenera na kraju sezone jer ne osvoji Ligu prvaka, a Luis Enrique ima plan kako da takav slučaj ne bude i s njim. I to uz rok od tri godine, nakon čega se očekuje trofej Lige prvaka.

Iako je osvojio francuski Superkup i Ligue 1, Christophe Galtier postao je bivši na klupi PSG-a jer nije osvojio Ligu prvaka. Njegov nasljednik biti će predstavljen uskoro, a radi se o španjolskom stručnjaku Luisu Enriqueu. Enrique je posljednji angažman imao kao izbornik Španjolske, koju je napustio kada je ispao u osmini finala Svjetskog prvenstva od Maroka krajem prošle godine.

Glavni cilj PSG-a svakako je osvajanje Lige prvaka, no Luis Enrique je našao način kako skinuti pritisak sa sebe, barem u prvoj sezoni. Konkretno, već je prenio čelnicima PSG-a da trenutna momčad nije sposobna, barem u ovom trenutku, osvojiti Ligu prvaka.

Španjolac je zamolio čelnike kluba da mu daju odriješene ruke kako bi u naredne tri godine započeo obnovu „od nule“, posebno sa mladim igračima, prenosi Sportszone. Prema spomenutom izvoru, čelnici PSG-a su se složili i ispunit će sve želje Luisa Enriquea već ovog ljeta.

To očigledno znači kako će dolazak Luisa Enriquea biti dugoročan projekt, te da bi ljeto 2024. godine konačno moglo biti prvo u kojem pariški klub ne mijenja trenera. Što će biti od svega ostaje za vidjeti. Jedan bogati klub s arapskim kapitalom ove je godine konačno osvojio Ligu prvaka, a kada će PSG?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 03:25