StoryEditorOCM
Strani nogometLiga prvaka

‘Slobodna‘ u Londonu, Luka Modrić otkrio da nije imao miran tjedan, jasno je što ga muči, vremena ima još jako malo

Piše Tonči Vlašić
31. svibnja 2024. - 18:54
Carlo Ancelotti i Luka Modrić na konferenciji za novinare u Londonu uoči subotnjeg finala na Wembleyju protiv Borussie Dortmund za naslov klupskog prvaka EuropeTonči Vlašić/

Trofejni trener Carlo Ancelotti je na zadnje pitanje odgovarao dosta, dosta duže nego na prethodna. Govorio je o važnosti finala Lige prvaka.

- To je najvažnija i najopasnija utakmica. Ovdje morate uživati ​​što je više moguće. I naravno da onda počinje i briga da bi moglo poći po zlu. Liga prvaka nije opsesija, ali pobjeda u Ligi prvaka je nešto vrlo važno – rekao je trener Real Madrida, te dodao:

- Najvažnije za ovu vrstu utakmice je staviti jasne ideje u glavu igrača. Što je jasnija, tim će imati manje živaca. Emocije dolaze i svatko ih rješava prema svom karakteru. Mi ćemo Imati i emocije, i zabrinutost, i strah... Ali moja momčad je pokazala vrlo važne stvari ove sezone, a jedna je kolektivni stav, koji je bio impresivan.

Prije njega je već odgovor na to ‘zadnje pitanje’ dao Nacho, govorio je kratko, te je ostalo još da na njega odgovori i Luka Modrić.

- Nemam više što dodati – rekao je Luka, i prije nego je to rekao razvukao je osmijeh, a nakon što je to rekao razvukli su ga svi u dvorani.

Televizijske kamere pratile su put Real Madrida od hotela prema Wembleyu, te kad su oba autobusa krenula prema stadionu, krenuli su novinari iz radne sobe prema dvorani u kojoj se održavaju konferencije za medije. Dolaze, stajalo je u obavijesti, u 17.30 sati, od Reala trener Carlo Ancelotti, te igrači Nacho i Modrić, a 45 minuta poslije Real će imati trening.

I dok je Nacho rekao kako je ovo miran tjedan, Luka smatra kako nije.

- Nije jer nas svi smatraju favoritom, ali mi ne razmišljamo tako. Utakmica je pedeset, pedeset. Igramo protiv Borussije Dortmund, a to je momčadi koja je imala fantastičnu sezonu – naglasio je Modrić. Jedno pitanje je bilo podsjetnik na put Reala do finala, činjenicu kako se opet vraćao iz ‘mrtvih’.

- Puno smo puta pokazali da kad stvari ne idu dobro, ne prestajemo se boriti – naglasio je kapetan hrvatske reprezentacije.

Hvali Real suparnika. Ancelotti nije izdiktirao startnih jedanaest, ali kako stvari stoje Modrić bi trebao ući u igru u nastavku utakmice. Uspije li Real osvojiti naslov, Zadranin će doći do 26. trofeja s kraljevskim klubom.

Real Madrid 15. put prvak Europe ili drugi put Borussia Dortmund? Veliko finale Lige prvaka igra se u Londonu, pred 90.000 gledatelja na Wembleyju, od 21 sat po hrvatskom vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 21:46