StoryEditorOCM
Strani nogometna prepunom Anfieldu

Salah odlučio gradski derbi: Liverpool na vrhu Premier lige, ali Egipćanin nije slavio zbog Palestine

Piše Sport SD
21. listopada 2023. - 15:54

Liverpool je u 9. kolu Premier lige slavio s 2:0 protiv Evertona i barem nakratko preuzeo vrh ljestvice. Momčadi Jurgena Kloppa, posao je olakšao Ashley Young, nogometaš Evertona koji je u 37. minuti isključen zbog drugog žutog kartona.

Liverpool je s igračem više dominirao, imao 77 posto posjeda lopte i 26 udaraca prema gostujućem golu. Ipak, vodeći pogodak nije postignut je iz jedanaesterca i to tek u 75. minuti. Realizirao ga je Mohamed Salah. Egipćaninu je to bio 200. ligaški pogodak u karijeri, a onda je u 97. minuti Salah na asistenciju Darwina Nuneza potvrdio pobjedu Liverpoola.

Liverpool sada ima 20 bodova, koliko i Tottenham i Arsenal, ali londonski klubovi imaju po utakmicu manje. Everton je 16. sa sedam bodova.

Unatoč tome što je utakmica s Evertonom jedna od najintenzivnijih za navijače Liverpoola, Salah nije slavio golove na prepunom Anfieldu. Razlog tome je što je htio iskazati solidarnost s Palestincima kojih je u posljednjih tjedan dana od posljedica izraelskog bombardiranja u samo u Gazi ubijeno nekoliko tisuća.

Salahom pogodak možete pogledati OVDJE.

Standings provided by Sofascore

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 06:41