StoryEditorOCM
Strani nogometprocurili detalji

Otkriven pravi razlog odlaska Igora Tudora iz Marseillea: ‘Morali smo reagirati, evo u čemu je bio problem...‘

Piše Tomislav Dragobratović/SN
8. srpnja 2023. - 20:21

Razdoblje Igora Tudora na klupi francuskog Marseillea može se okarakterizirati i više nego uspješnim. Hrvatski strateg dugo je bio u utrci za naslov prvaka, a na kraju se morao zadovoljiti trećim mjestom i kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Tudor od početka nije bio dobro prihvaćen od strane navijača Marseillea, ali se dobrim igrama na terenu buka utišala, iako su povremeno izlazile informacije o unutrašnjim problemima unutar svlačionice. Unatoč uspješnoj sezoni, Tudor je napustio klupu iz “privatnih i profesionalnih razloga“, prenose Sportske novosti

- Bili smo sretni. Mislili smo da je i on. Mislim da je bio... Problem je što nije imao energije nastaviti. To je tako - rekao je sportski direktor Marseillea Javier Ribalta u razgovoru za Les Réservistes.

- Stoga smo morali reagirati, i to brzo. Akcija-reakcija je naš posao. Ako postoji problem ili nešto, morate intervenirati. Razumijemo osobu prije trenera. Bilo je tako. S Igorom je gotovo, ali život ide dalje – dodao je.

Prvobitni plan bio je zadržati hrvatskog stručnjaka, ali se čini da je on osobno zaustavio takav scenarij.

- Ideja kluba je da imamo trenera dvije-tri godine, ali tako je. Nije lako. Jorge Sampaoli je odlučio otići, Igor također. To naravno nije idealna situacija za klub jer morate sve promijeniti. I krenuti ispočetka. Ali ponavljam. Ovdje smo da nađemo rješenja.

Tudora je na klupi Marseillea naslijedio španjolski trener Marcelino Garcia Toral. Ostaje vidjeti gdje će bivši trener Hajduka nastaviti svoj put, a jedna od zanimljivih glasina bila je da bi mogao zamijeniti Massimiliana Allegrija na klupi Juventusa, gdje je već bio pomoćnik Andree Pirla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 03:34