StoryEditorOCM
Strani nogometRužan kraj

Oproštaj iz noćne more, nevjerojatan poraz uz salve zvižduka Messiju u njegovoj zadnjoj utakmici u dresu PSG-a

Piše F. V.
3. lipnja 2023. - 23:49

U zadnjoj utakmici Lionela Messija u dresu PSG-a novi stari prvak Francuske šokantno je poražen na domaćem terenu od skromnog Clermonta 2:3. Pritom je Messijeva momčad prokockala i vodstvo 2:0 koje su domaći već nakon prvih dvadesetak minuta stekli pogocima Sergija Ramosa koji se također opraštao i Kyliana Mbappea s 11 metara. Međutim, Johan Gastien u 24., Mehdi Zeffane u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena te Grejohn Kyei u 63. minuti su pogađali za nevjerojatan preokret. Umjesto strijelca zadnjeg pogotka na susretu u zadnjih šest minuta igrao je bivši napadač Intera iz Zaprešića i Dinama Komnen Andrić.

Na ovom susretu publika je na odlasku izviždala Messija, pred početak susreta, ali i na njegovom kraju. Odzvanjao je Park prinčeva od zvižduka. Od početka ovog braka nije tu bilo prevelike ljubavi između najžešćih navijača PSG-a i Messija, a tako je ova veza i završila. Ova sezona bila je Messiju ponovno na klupskom planu razočaravajuća. Na koncu je PSG obranio naslov prvaka, ali uz samo bod prednost ispred Lensa. Uz Argentinca i Ramosa ovo je bio i oproštaj za trenera Christophea Galtiera. Potonji je prije par dana najavio kako je ovo Messijeva zadnja utakmica za PSG, a potom su to i sam klub i igrač potvrdili priopćenjima pred ovaj susret. Messi će boravak u PSG-u najviše pamtiti kao period karijere u kojem je osvojio naslov prvaka svijeta s Argentinom na lanjskom Mundijalu u Kataru.

Kalkulira se gdje će Messi nastaviti karijeru, u Saudijskoj Arabiji (Al Hilalu) gdje mu nude najviše novca, američkom MLS-u (Beckhamovom Inter Miamiju), Barceloni koja ga očajnički želi vratiti, doma u Argentini (Newell‘s Old Boysima iz njegovog Rosarija)...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 15:32