StoryEditorOCM
Strani nogometreakcije trenera

Oduševljeni Inzaghi nahvalio ‘pola momčadi‘ i otkrio da je razgovarao s Brozovićem. Pioli ne gubi nadu

Piše SPORT SD
11. svibnja 2023. - 08:15

U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Inter je kao gost na San Siru pred 75 tisuća gledatelja pobijedio gradskog rivala Milan sa 2:0 načinivši veliki korak prema plasmanu u finale. Golove za Inter zabili su Edin Džeko i Henrik Mhitarjan već u 8. i 11. minuti, a unatoč velikom broju dobrih prilika na obje strane, rezultat se do kraja nije mijenjao.

Marcelo Brozović je za Inter igrao od 62. minute, dok Ante Rebić nije nastupio za Milan.

Trener Intera Simone Inzaghi nije mogao sakriti oduševljnje izvedbom svoje momčadi, pogotovo sa atomskim početkom utakmice, u kojem je Milan mogao i teže stradati, pišu Sportske novosti.

"Prvo poluvrijeme je bilo izvanredno! Igrači su sjajno ušli u utakmicu, pokrivali smo odlično cijeli teren, čak i u drugom poluvremenu, osim kod Tonalijeve vratnice. Upravo to sam i tražio od njih. Sad se možemo veseliti, zaradili smo to pravo, ali znamo da i dalje to nije završena priča. Mogli smo napraviti i veću prednost od ta dva gola, ali sve u svemu - bila je to naša fantastična utakmica. Već smo prošli nekoliko rundi i osjećamo da imamo prednost. Međutim, sada nam slijedi uvratna utakmica. imat ćemo i veću podršku naših navijača, ali znamo koliko još truda moramo uložiti i što nas sve čeka da bismo prošli u finale", rekao je Inzaghi pa prokomentirao izmjene koje je napravio u drugom dijelu.

"Bili su od velike pomoći, a primjer je De Vrij (zamijenio Dimarca op.a.) i ovdje i u Rimu protiv Rome, gotovo da nije napravio ni jednu pogrešku. Sjajnu utakmicu odigrali su i Džeko i Mkhitaryan. Razgovarao sam i s igračima koji su ih zamijenili (Brozović je ušao umjesto Mkhitaryana u 63. minuti, Lukaku umjesto Džeke u 71.), jer znam koliko je teško ući u igru u tako važnom trenutku. Imao sam na klupi još neke igrače koji su željeli ući u igru, i oni možda nisu sretni, ali tako i treba biti, to je pravi duh. Svi igrači znaju što smo napravili protiv Benfice i više ne moramo razmišljati što moramo napraviti, samo jedan mali koračić nam nedostaje. Presretan sam sa svime jer mi smo taj jedan korak udaljeni od našeg sna u koji vjerujemo od kolovoza.", objasnio je Inzaghi.

Milan je u drugom poluvremenu imao sjajne prilike, ali nije uspio zabiti, zapravo je pomalo i nevjerojatno da u nastavku utakmice nije pao niti jedan gol, s obzirom na veliki broj šansi. To je očito dalo vjeru i nadu treneru Milana Stefanu Pioliju da bi njegova momčad u drugoj utakmici mogla izvesti pothvat.

"Pokušat ćemo biti bolji u uzvratu. Ja mislim da je momčad Intera večeras bila bolja u duelima, bolje su pokrivali teren, uzimali odbijene lopte, a utakmica je za nas krenula jako loše i u taktičkom i u psihološkom smislu. Moramo se hrabriti stavom s kojim smo ušli u drugo poluvrijeme. Stvorili smo šanse da se potpuno vratimo unutra, ali nismo uspjeli zabiti. Morat ćemo u uzvratu potpuno drugačije ući utakmicu. Ja znam da su dečki sada razočarani, ali su i svjesni da možemo napraviti preokret u drugom susretu. Sudac je imao dvostruke kriterije u situacijama koje su bile na pola-pola", dodao je Pioli koji će u danima koji slijede do uzvrata nervozno iščekivati vijesti liječničke službe oko stanja Leaa koji je zbog ozljede bedra propustio utakmicu.

"Vidjet ćemo u idućih nekoliko dana. Nadam se da da će se oporaviti za uzvrat".

Slično razmišlja i branič Milana Fikayo Tomori.

"Očito je da samo jako razočarani. Pogotovo s načinom kako smo ušli u utakmicu. Tako primiti dva gola, u tako ranoj fazi... Teško je sada, ali to je noogmet, ne smijemo spuštati glave. Naravno da je razočaranje prisutno, tim više što je ova utakmica bila naša domaća, pred našim navijačima. Međutim, znamo da ako damo sve od sebe u uzvratu, možemo im napraviti puno, puno problema".

Uzvrat je 16. svibnja, naravno, ponovno na San Siru, no ovoga puta s Interom u ulozi domaćina. Prošlo je 13 godina otkako je neka milanska momčad stigla do finala Lige prvaka, no ove godine će se to promijeniti. Inter i Milan će u dva međusobna sraza iznjedriti suparnika boljem iz okršaja Real Madrida i Manchester Cityja.

Nakon prvih polufinalnih 90 minuta tome su bliži "Nerazzurri".

Polufinale Milana i Intera ušlo je u povijest po još jednom detalju. Prihod od prodanih ulaznica iznosio je 10,5 milijuna eura što je ne samo utakmica s najvećom zaradom od prodanih karata u povijesti kultnog stadiona, nego i utakmica s rekordnim prihodom od ulaznica u talijanskom nogometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:01