StoryEditorOCM

Niko Kovač ostao bez važnog igrača, Felix Nmecha otišao u Dortmund

Piše Hina
3. srpnja 2023. - 23:34

Dosadašnji nogometaš Wolfsburga, njemački 22-godišnji vezni igrač Felix Nmecha u ponedjeljak je potpisao petogodišnji ugovor s dortmundskom Borussijom, objavio je doprvak Njemačke na svom službenom mrežnom portalu.

"Borussia Dortmund je prekrasan klub koji pratim od djetinjstva. Oduševljen sam što sam sada dio toga i što mogu pomoći momčadi da ostvari svoje ciljeve u Bundesligi, Njemačkom kupu i Ligi prvaka", izjavio je njemački reprezentativac u klupskom priopćenju.

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač ostao je tako bez važnog igrača u sredini terena, ali nije ostao bez Nmeche na igračkom popisu, jer još uvijek na raspolaganju ima Felixovog starijeg brata, 24-godišnjeg napadača Lukasa.

Felix Nmecha bi u Dortmundu trebao biti zamjena za Jude Bellinghama koji je preašo u Real Madrid uz odštetu od 103 milijuna eura. Financijski detalji transfera Felixa Nmeche u Borussiju nisu službeno objavljeni, ali su njemački mediji izvijestili da su se klubovi dogovorili za odštetu u vrijednosti oko 30 milijuna eura.

"Felix Nmecha je brz, tehnički spretan i fizički snažan igrač koji će svojim profilom poboljšati naš vezni red i ofenzivno i defenzivno", rekao je sportski direktor Borussije Dortmund Sebastian Kehl.

"Stekao je vrhunsko obrazovanje u Manchester Cityju, a prošle sezone je u Wolfsburgu skrenuo pozornost na sebe", dodao je Kehl. 

Nmecha je u prošloj sezoni Bundeslige odigrao 30 utakmica za Wolfsburg, u kojima je postigao tri pogotka i šest puta asistirao. Svojim je igrama zaintrigirao i njemačkog izbornika Hansija Flicka pa je u ožujku debitirao za A reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Belgije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:48