StoryEditorOCM
Strani nogometnezabilježeno

Nesuđeni Vatreni smislio lažno ime, pljunuo protivnika, udario ga šakom u glavu pa ostao bez pola milijuna dolara

Piše Goran Čičin-Mašansker
18. rujna 2023. - 17:21

Matko Miljević, bivši član mladih reprezentacija Argentine kojeg se spominjalo i u kontekstu reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine, napravio je ovih dana veliku glupost.

Igrač pod ugovorom s Montrealom, članom MLS-a, imao je ove sezone vrlo skromnu minutažu, pa je nedostatak utakmica bez dozvole kluba odlučio nadoknaditi u amaterskoj ligi.

Smislio je i lažno ime, Matko Miljević postao je ‘Matko Milojevic‘, zabio je šest golova te je dodao i dvije asistencije u tri utakmice, ali je za vrijeme susreta play-offa na tribini pljunuo suparničkog igrača i vrijeđao ga na španjolskom jeziku. Trenutak ludila zaključio je udarcem šakom u glavu te je ubrzo zaradio suspenziju za amatersku ligu.

A koliku je glupost napravio, Miljević je spoznao vrlo brzo jer je ostao bez ugovora vrijednog pola milijuna dolara godišnje. Naime, Montreal mu je danas priopćio vijest o raskidu ugovora jer klub ne može prijeći preko onog što je njegov donedavni igrač učinio.

Miljević je rođen u Miamiju 2001. godine, izjasnio se kao Hrvat, a zbog djeda rođenog u Banjoj Luci teoretski je mogao igrati i Zmajeve.

S nogometom je Miljević krenuo u Argentinos Juniorsima, igrao je za kadetsku reprezentaciju SAD-a, nakon toga i za mladu reprezentaciju Argentine, no kasnije se ponovno odlučio za američki dres.

U ljeto 2021. godine iz Argentine 22-godišnji lijevi krilni napadač prešao je u MLS i potpisao ugovor s kanadskim Montrealom za kojeg je u dosadašnjih 45 nastupa postigao tri pogotka i upisao četiri asistencije.

Sad je na novom početku, s ‘mrljom‘ koja će mu značajno otežati pronalazak novog angažmana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 01:23