StoryEditor
Strani nogometskandal na otoku

Manchester United optužio poznati britanski tabloid da je unaprijed znao za provalu u kuću potpredsjednika kluba, naveli su i razloge za sumnju

Piše SN
7. veljače 2020. - 22:58
AFP

Brojne europske nogometne gigante ovih trenutaka pogađaju situacije koje bi najradije htjeli izbjeći. Dok se u Barceloni odvija jedna tužna sportska priča, na drugoj strani, ni u Manchesteru nije sve kako bi moglo biti. United je daleko od najboljih dana, i oni muku muče s napadačima. Kako na terenu, tako i u rubrikama koje su povezane s crnom kronikom, pišu Sportske novosti.

Nedavno je naime, skupina uzurpatora provalila u privatni prostor potpredsjednika kluba Eda Woodwarda, nezadovoljna politikom Crvenih vragova. Nekima smeta što nema pravih pojačanja, nekima smeta što su i ona koja su dovedena mahom ocijenjena lošima, nekima jednostavno smeta što klubu ne ide. Priča o kojoj se dosta toga pisalo prošlog tjedna dobila je svoj pomalo neočekivani nastavak.

Naime, službeni Manchester United optužio je britanski dnevni list The Sun. Za što točno? Za to da su unaprijed znali što će se dogoditi na privatnom imaju Woodwarda. U njihovom tiskanom izdanju od 29. siječnja, kako vele iz kluba, kvaliteta teksta i fotografija bila je velika, baš kao da su i novinar i fotoreporter The Suna već bili na licu mjesta prije izvođenja provale.

Odjel za odnose s javnošću na Old Traffordu naveo je da postoji njihova sumnja u to da su djelatnici The Suna bili potaknuti, ali i nagrađeni od strane provalnika. Podsjetimo, oni su na mjestu nesreće u Cheshireu bacili nekoliko baklji i izvikivali ružne riječi upućene Woodwardu i obitelji koji u vrijeme incidenta nisu bili na mjestu događaja.

- Klub vjeruje da su dnevne novine The Sun unaprijed dobile informaciju o namjeri napada koji je uključivao kriminalne radnje i namjere za uznemiravanjem. Mislimo da je novinar bio prisutan ondje kada se sve to događalo. Kvaliteta fotografija i objavljene priče upućuje na to da je ondje bio i fotograf - stoji u priopćenju kluba.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 04:31