StoryEditorOCM
Strani nogometpišu nizozemci

Kraj za nizozemskog suca! UEFA ga šalje kući nakon utakmice Hrvatske i Italije

Piše SPORT SD
28. lipnja 2024. - 17:25

Nakon grupne faze kroz koju Hrvatska nije prošla, UEFA je odlučila koji će suci suditi osminu finala, a na listi, između ostalih, nema Nizozemca Dannyja Makkeliea koji je sudio utakmicu Hrvatske i Italije, piše nizozemski AD.

Engleski tabloid Sun piše da je šest od 19 sudačkih timova poslano kući, a među njima je i najbolji nizozemski sudac, kako ga naziva AD.

Odluke Makkeliea su podigle dosta prašine nakon utakmice, najviše ona o čak osam minuta sudačke nadoknade, za što je uistinu teško naći opravdanje. U priči je i neujednačen kriterij tijekom cijele utakmice te penal koji je suđen tek nakon intervencije VAR-a.

Osim Hrvatske i Italije, 41-godišnjak je sudio i utakmicu Njemačke i Mađarske. Nakon ove utakmice Mađari su se bunili da gol Musiale nije trebao biti priznat zbog ranijeg prekršaja Gundogana. Njemačka je tada slavila s 2:0.

Nakon tih 1:1 s Italijom u 3. kolu skupine B, od hrvatskih igrača, izbornika Zlatka Dalića, komentatora i navijača sasuto je “drvlje i kamenje” na nizozemskog suca Dannyja Makkelieja, a zamjera mu se mnogo toga. Od neujednačenog kriterija u brojnim procjenama prekršaja i disciplinskih mjera koje su išle na štetu Hrvatske (žuti kartoni 6-2, prekršaji 18-6 za Hrvatsku, Ivanušec dobio žuti za ometanje izvođenja prekida, Talijani nisu...), preko jedanaesterca kojeg u 52. minuti nije dosudio sam, već na intervenciju VAR sobe i nakon gledanja snimke, pa do osam minuta nadoknade u drugom poluvremenu, što je omogućilo Zaccagniju da pogodi u 97.18 minuti za izjednačenje, poslije čega je i odsvirao kraj, ne dozvolivši ni 60 sekundi igre još.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 17:45