StoryEditorOCM
Strani nogometLiga prvaka

Kraj europskog puta za Ivana Rakitića i Sevillu, izgubili utakmicu odluke

Piše HIna
12. prosinca 2023. - 21:04

Nogometaši Seville neće obraniti naslov pobjednika Europske lige jer su u susretu posljednjeg 6. kola skupine B Lige prvaka izgubili na gostovanju kod Lensa sa 1-2 (0-0) u izravnom dvoboju za treće mjesto koje vodi u Europsku ligu te su okončali svoj europski put ove sezone na posljednjem mjestu sa samo dva osvojena boda.

Sevilli je za skok na treće mjesto u skupini i prelazak u Europsku ligu trebala pobjeda u Lensu, dok je domaćinu dovoljan bio i bod. Kada je Frankowski (63-11m) iz kaznenog udarca doveo Lens u vodstvo zadatak Seville je postao mnogo teži, no Sergio Ramos (80-11m) je poravnao na 1-1 također s bijele točke i to nakon što je morao ponavljati izvođenje, prvi udarac obranio mu je domaći vratar Samba.

Gosti su zatim krenuli i po potpuni preokret, ali u šestoj minuti nadoknade Fulgini (90+6) je realizirao protunapad za prolazak Lensa.

Lens je natjecanje u skupini završio na trećem mjestu s osam bodova, dok je Sevilla, za koju je bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao čitav susret ostala na dnu s dva boda.

U susretu momčadi koje su još ranije osigurale plasman u osminu finala PSV i Arsenal su u Eindhovenu igrali 1-1 (0-1). Goste je u vodstvo doveo Nketiah (42), a izjednačio je Vertessen (50).

Arsenal je još ranije osigurao prvo mjesto, a natjecanje u skupini je okončao sa 13 bodova, dok je PSV drugi s devet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:02