StoryEditorOCM
Strani nogometvijesti s ‘balatona‘

Jedan od najboljih stranaca na Poljudu otkrio da ide u mirovinu i to objavom u dresu ‘bijelih‘, sad će guštat s misicom

Piše Sport SD
28. svibnja 2024. - 12:24

- Najbolji završetak je znati da si dao sve od sebe! Zahvalan sam svima koji su bili uz mene tijekom ovog nevjerojatnog putovanja. Veselim se novom poglavlju. Hvala nogometu! - objavio je bivši Hajdukov igrač, Mađar Marko Futacs.

Zanimljivo, na svojoj objavi na Instagramu prva fotografija koja se ističe u galeriji onih klubova za koje je igrao je ona u dresu - Hajduka. Bijeli dres i broj devet, očito se Mađaru boravak u Splitu usjekao u pamćenje.

Na Poljud je stigao u srpnju 2016. godine i ovako je tada predstavljen:

-  Mađarski napadač Márkó Futács potpisao je danas poslijepodne ugovor s Hajdukom. Dvadesetšestogodišnji robusni centarfor nova je Hajdukova devetka. Futács je rođen 22. veljače 1990. godine, a u Hajduk je stigao iz turskog Mersin Idmanyurdua.

Podsjetimo, karijeru je započeo u mađarskom Ferencvarosu, a nastupao je i za brojne klubove lige petice kao što su Nancy, Werder, Ingolstadt, Portsmouth, Blackpool i Leicester. Iz ovogodišnjeg prvaka engleske Premier lige prije dvije godine prešao je u turski Mersin. Za reprezentaciju Mađarske upisao je tri nastupa, a debitirao je u prijateljskoj utakmici protiv Finske 2014. godine. 

Za Hajduk je u 45 utakmica zabio 24 gola, a Poljud je napustio 31. kolovoza 2018.

Protekle je godine u javnost isplivala njegova romansa s Lili Kiraly koja je svojedobno bila Miss Balatona, a i dalje uspješno radi kao model. Futacs je bio u braku s Gittom Katonom, imaju zajedno dvoje djece, no razveli su se 2020. godine.

Sada je u sretnoj vezi s Lili.

image

Marko Futacs

Jakov Prkic/Cropix
image

Borja Lopez i Marko Futacs

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 22:20