StoryEditor
Strani nogometnovi angažman?

Ivan Leko na korak do preuzimanja belgijskog prvoligaša: ‘On je glavni kandidat, ali pričekajmo službenu objavu‘

20. svibnja 2020. - 17:11
AFP

Ivan Leko glavni je kandidat da preuzme treniranja Antwerpena u Belgiji, da nastavi svoj posao na trenerskoj klupi kluba u gradu u čijem predgrađu živi...

Bio je uspješan trener Bruggea i titulu prvaka je ponio, onda je ove sezone imao angažman u Al Ainu u Emiratima, tamo nije dugo potrajao, vratio se prije korone u Belgiju i sad... Nadomak je novog angažmana. Dobar glas da-Leko se čuje!

Čestitamo – javili smo se treneru, uvijek to volimo kazati, Hajdukova predznaka.

Načas nas je ohladio:

- Na čemu?

Pa na novom poslu u Antwerpenu!

- Ah, novine pišu, ali ništa to još nije... - nije se dao smesti. Ima, pravo, nemojmo žuriti. I nije se upuštao u komentare.

Razumljivo. Naravno, puše na hladno, međutim dojave iz Belgije dobro upućenih, pa i kod kolega novinara iz flamanskog dijela daju za pravo špekulacijama kako bi bilo iznenađenje da idućih, brzih dana Ivan Leko ne bude potvrđen za trenera Antwerpena.

Navodno fali još samo prezentacija za konferenciji za novinare, ali pričekajmo.

Vidite kakvo je to doba, Diamantakos je već novi igrač Hajduka po novinama, službeni Hajduk ni „z” nije kazao, ni trepnuo, a već smo momčad s Grkom složili. S druge strane u Belgiji na sva zvona tisak stavlja Leku u fotelju naslijednika Laszla Bolonija, poznatog rumunjskog trenera.

Vijest da je Leko sasvim blizu proglašenju za trenera Antwerpana potvrdio nam je i kolega Frank Buyse koji je svojedobno bio i u Splitu tragajući za Lekinim „korijenima” po Hajduku, ima tome dvije godine. Kolega iz redakcije Het Nieuwsblad rado nam se odazvao:

- Nema dvojbe da je Ivan Leko kandidat broj jedan za trenera Antwerpena. Bio je prošlog tjedna među kandidatima, a sad je broj jedan! Slažem se, pričekajmo objavu. Jer, dok nije objavljeno, nije ni definitivno odlučeno - rekao nam je Buyse koji je u ožujku 2018. u Poljudu okupio i Stipu Pletikosu i Igora Tudora da mu pričaju o Leki.

U Belgiji je Leko stekao ugledno ime darovitog i uspješnog trenera, te nastavlja hajdučki niz koji su imali Tomislav Ivić, Luka Peruzović, Željko Mijač...

Nakon Bruggea, na tragu je novog angažmana, belgijski tisak visoko ga je nominirao.

Antwerpen ima igrati finale kupa protiv prvaka Bruggea, 1. kolovoza.

Belgija je završila, prekinula svoju ligu, svi se okreću novoj sezoni koja počinje jedinim zaostatkom iz ove sezone, finale kupa se još ima odigrati, ali kao uvertira novoj sezoni. Za kormilom Antwerpena bio bi Leko, odmah protiv svog bivšeg kluba u borbi za trofej.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 04:40