StoryEditor
Strani nogometpremier league

Ispričali se navijačima i javnosti: Tottenham odustao od državnog novca za plaće

Piše Frane Vulas
14. travnja 2020. - 09:41
AFP

Tottenham je već drugi engleski klub u samo tjedan dana koji je objavio kako odustaje od korištenja državnog novca za pokrivanje plaća zaposlenika i koji se zbog takvih najava ispričao navijačima i javnosti.

Poslije Liverpoola i drugi klub iz vrha Premiershipa se povukao po pitanju namjere da povuče državni novac za isplatu dijela plaća neigračkom osoblju za vrijeme pandemije koronavirusa.

Sukladno tim planovima tamošnje vlade korisnik ove mjere odnosno zaposlenik je obavezan isplaćivati samo 20 posto, a država 80 posto plaća do 2500 funti. Prema novoj odluci iz Tottenhama su najavili kako će zaposlenici njih 550 od kluba u travnju i svibnju dobiti punu plaću.

Zanimljivo, dva aktualna finalista Lige prvaka, dva kluba koja pripadaju u top 10 financijski najmoćnijih klubova svijeta (na Deloitteovoj ovogodišnjoj Footbll Money League Liverpool je sedmi, Tottenham osmi), htjela su iskoristiti novac tamošnjih poreznih obveznika. Međutim, nakon nezadovoljstva javnosti ipak su se povukli. U oba slučaja ključan je bio pritisak koji je dolazio od navijača tih klubova, najviše organiziranih udruga, ali i klupskih legendi.

U slučaju Liverpoola protiv korištenja državnog novca jasno i javno su se između ostalih izjasnili igrači čija riječ na tribinama, u navijačkim krugovima ima posebnu težinu Jamie Carragher, Robbie Fowler... Od klubova iz Premiershipa namjeru da iskoriste ovu mogućnost iskazali su još i Newcastle, Norwich te Bournemouth.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. rujan 2020 18:24