StoryEditorOCM
Strani nogomettko bi gori...

Igor Štimac na stupu srama, ovakav debakl dugo ne pamti: ‘Krv je na njegovim rukama, reputacija nam je danas uništena‘

Piše HINA, SPORT SD
18. siječnja 2024. - 23:15

Nogometaši Indije, koje vodi nekadašnji hrvatski izbornik Igor Štimac, upisali su u drugom nastupu i drugi poraz na Azijskom prvenstvu kojem je domaćin Katar.

U skupini B Indija je prvo poražena od Australije 0-2, dok je u drugom nastupu bolji od Štimčeve momčadi bio Uzbekistan s 3-0. Izbornik Uzbekistana je Srečko Katanec, jedan od najboljih slovenskih nogometaša u povijesti.

Uzbekistan je utakmicu riješio u prvom poluvremenu kada je postigao sva tri pogotka. Već u četvrtoj minuti je poentirao Fajzulajev, potom je u 18. minuti na 2-0 povećao Sergejev, dok je u nadoknadi prvog poluvremena Nusrulajev zabio za 3-0.

Pogledajte reakciju ljutitog Štimca nakon trećeg gola OVDJE.

Na ljestvici vodi Australija s maksimalnih šest bodova. Četiri ima Uzbekistan, jedan Sirija, dok je bez boda Indija.

U međuvremenu su navijači Indije nemilosrdni prema iskusnom treneru.

"Ovo je besramno, može li Igor Štimac podnijeti ostavku", "Krv je na njegovim rukama. Ne samo da je cijela nacija gledala utakmicu, već su i mnogi drugi redoviti prenositelji europskog nogometa također pratili utakmicu, privlačeći globalnu pozornost. Reputacija Indije kao ‘nadolazeće nogometne nacije‘ večeras je uništena", samo su neki od komentara na Twitteru što je jasan znak što misle o Štimcu kojeg su donedavno obasipali komplimentima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:45