StoryEditorOCM
Strani nogometliga prvaka

Drama se odvijala na Parku prinčeva, gosti su bijesni, oglasile se i nogometne legende: ‘VAR, molim te, umri‘

Piše Sport SD
29. studenog 2023. - 07:19

Drama se u utorak navečer odvijala na Parku prinčeva. U skupini F, koja je nakon plesa kuglica odmah označena kao "skupina smrti" nastala je prava gužva u borbi za drugog putnika u osminu finala Lige prvaka. Borussia Dortmund s 10 je bodova iz prvih pet kola osigurala ulaznicu, ali za drugo mjesto odvija se velika borba i s toga je remi s utakmice u Parizu pod velikim povećalom - pišu Sportske novosti.

PSG uoči posljednjeg kola ima sedam bodova, dok Newcastle i AC Milan imaju po pet, ali ta slika je mogla biti drugačija da se Parižani sinoć duboko u sudačkoj nadoknadi (90 + 8‘) nisu spasili novog poraza.

Kylian Mbappé zatresao je mrežu s bijele točke i poravnao na 1:1 nakon što je sudac donio odluku o kojoj se naveliko raspravlja i zbog koje navijači Newcastlea žestoko negoduju.

image
AFP

Naime, u samoj završnici utakmice Szymon Marciniak prvo je ignorirao situaciju u šesnaestercu engleskog sastava, ali onda je intervenirao VAR pa je poljski sudac nakon pregleda snimke dosudio jedanaesterac procijenivši da je igranje Tina Livramenta rukom dovoljno za najstrožu kaznu (lopta se od prsa odbila u lakat)

Mbappé je bio precizan, gosti bijesni, a javno su svoje razočaranje podijelile i neke nogometne legende.

- Čovječe, učini mi je***u uslugu. Kakva gomila sr*** - poručila je preko društvenih mreža ikona Newcastlea Alan Shearer, a Michael Owen dodao je:

- Ovo je slomilo srca igrača Newcastlea, a imali su tako dobar nastup. Nikada u milijun godina to nije bio jedanaesterac. Dalje smo nego ikad od primjene dosljednosti u pravilu igranja rukom.

image
AFP

Oglasio se i Gary Lineker:

- Neka mi netko objasni kako je ovo jedanaesterac za PSG. Ovo je smijurija.

Bivši napadač Liverpoola Stan Collymore bio je žestok:

- VAR, molim te, umri.

Jermaine Jenas je pak poručio:

- A što bi to Livramento trebao učiniti sa svojim rukama? Omotati ih oko leđa? Bijesan sam. Igrači su dali sve od sebe i trebala je to biti jedna od onih povijesnih pobjeda. Newcastle je opljačkan! - poručio je nekadašnji veznjak ovoga kluba.

Spomenimo i da će u zadnjem kolu Borussia ugostiti PSG, a Newcastle će biti domaćin Milanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:11