StoryEditorOCM
Strani nogometzanimljivo...

Bivša zvijezda Manchester Cityja pridružuje se Igoru Štimcu, imat će vrlo specifičnu zadaću

Piše SPORT SD
27. prosinca 2023. - 07:50

Trevor Sinclair (50), bivši engleski reprezentativac koji je ostavio veliki trag u Premier ligi igrajući između ostalog za QPR, West Ham i Manchester City, novi je član stožera Igora Štimca u indijskoj nogometnoj reprezentaciji, pišu Sportske novosti.

Tamošnji su kroničari Sinclairov angažman ocijenili kao novi značajan korak u razvoju indijskog nogometa, jer premda mu nedostaje ozbiljnijeg trenerskog iskustva, godinama je radio na BBC-ju i drugim medijima kao stručni komentator. Sa Štimcem ga pak veže poznanstvo još iz zajedničkih dana u West Hamu na prijelazu stoljeća.

U Indiji bi, pišu novinari koji prate reprezentaciju, Sinclair trebao biti zadužen za izvođenje prekida te za kreiranje akcija preko krila, budući da je i sam igrao na toj poziciji.

Stožeru će se priključiti u siječnju, prije početka Azijskog kupa u Kataru, na kojem Štimčevu vrstu u skupini očekuju utakmice protiv Australije (13. siječnja), Uzbekistana (18. siječnja) i Sirije (23. siječnja). U nokaut fazu plasirat će se po dvije najbolje momčadi iz svake skupine te četiri najbolja trećeplasirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 03:10