StoryEditorOCM
Strani nogometnogometna europa

Asist Luke Modrića za finale Reala, Liverpool preokrenuo, Lazio dobio Romu, Pašalić šokirao Milan

Piše HIna
10. siječnja 2024. - 23:23

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u finale španjolskog Superkupa nakon što su u saudijskom Riyadhu nakon produžetka pobijedili gradskog suparnika Atletico sa 5-3.

Bila je to sjajna utakmica s osam golova, nizom obrata i prilika na obje strane. Atletico je poveo, no Real je okrenuo rezultat s dva gola. Atletico je potom zabio dva gola za novu prednost, da bi "Kraljevski klub" izjednačio gurnuvši susret u produžetak. Pitanje pobjednika na koncu je razriješeno u produžetku s nova dva gola "Los Blancosa".

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je za Real do 67. minute upisavši asistenciju kod prvog gola, dok Ivo Grbić nije nastupio za Atletico. Realovim ulaskom u finale, Modrić je došao u priliku osvojiti već 24. trofej u dresu "Kraljevskog kluba". Rekorderi su Marcelo i Karim Benzema, koji su ih osvojili po 25.

Atletico je poveo već u sedmoj minuti golom Maria Hermosa nakon ubačaja Antoinea Griezmanna iz kornera. Real je izjednačio u 20. minutitakođer iz kornera. Ubacio je Luka Modrić, a Antonio Rudiger glavom zabio za 1-1." Kraljevski klub" je nakon pola sasta igre okrenuo rezultat lijepim golom Ferlanda Mendyja, no u samoj završnici prvog dijela sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora izjednačio je Antoine Griezmann.

Bio je to 174. pogodak francuskog napadača u Atleticovom dresu čime je postao najbolji strijelac u povijesti kluba. Do ove utakmice dijelo je rekord s Luisom Aragonesom.

Prvu priliku u nastavku imao je Atletico u 54. minuti. Pucao je Samuel Lino, ali pored gola. Trinaest minuta kasnije Carlo Ancelotti je zamijenio Modrića, a umjesto kapetana hrvatske vrste u igru je ušao Toni Kroos.

Modrić je s terena ispraćen s ovacijama, dok je Kroos dočekan sa zvižducima tribina koje nisu zaboravile njegov komentar o prelasku mladog 21-godišnjeg Gabria Veige iz Celte u Al-Ahli. "Sramota, na kraju, to je odluka za novac, a protiv nogometa," rekao je njemački veznjak koji je odbio unosnu ponudu iz Saudijske Arabije. Za "nagradu" svaki njegov dodir lopte popraćen je zvižducima.

U 79. momčad Diega Simeonea je stigla do nove prednosti. Kepa je loše reagirao, izašao je mekano, nije uspio "očistiti" loptu koja se nekako od Rudigera odbila u mrežu. No, radost Atletica kratko je trajala. Samo pet minuta kasnije u gužvi u kaznenom prostoru najbolje se snašao Dani Carvajal pogodivši za 3-3. Zanimljivo, sva tri gola za Real zabili su braniči. U sudačkoj nadoknadi Brahim Diaz je mogao donijeti pobjedu Realu, ali je njegov udarac okrznuo lijevu stativu.

Real je do nove prednosti stigao u 116. minuti. Carvajal je ubacio, a Stefan Savić pokušao "očistiti" loptu iz peterca, no pogodio je vlastitu mrežu. Samo minutu kasnije Atletico je mogao izjednačiti, ali je Griezmann pucao pored gola.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u sudačkoj nadoknadi kada je Brahim Diaz pogodio u praznu mrežu nakon što je Oblak kod prekida otišao pred Realov gol.

Real će u finalu igrati protiv pobjednika sutrašnjeg ogleda između Barcelone i Osasune. Finale je 14. siječnja.

U prvom susretu polufinala engleskog nogometnog Liga kupa Liverpool je preokretom na Anfieldu pobijedio Fulham sa 2-1.

Gosti su poveli u 19. minuti golom Williana, no "Redsi" su u drugom dijelu okrenuli rezultat, a strijelci su bili Curtis Jones (68) i Cody Gakpo (71). Kod oba gola asistirao je Darwin Nunez.

Uzvratni susret je 24. siječnja na Craven Cottageu.

U drugom polufinalnom paru drugoligaš Middlesbrough je u utorak pobijedio londonski Chelsea sa 1-0.

U dvoboju odigranom na stadionu Riverside jedini pogodak postigao je Hayden Hackeny u 37. minuti nakon odlične akcije domaće momčadi.

Iako je gostujuća momčad bila nadmoćna u svim statističkim pokazateljima, nije uspjela doći do pogotka koji bi izabranicima Mauricija Pochettina olakšao posao u uzvratnoj utakmici, a ona će biti odigrana 23. siječnja na Stamford Bridgeu.

Nogometaši Lazija izborili su plasman u polufinale talijanskog Kupa nakon što su u četvrtfinalnom ogledu pobijedili velikog gradskog suparnika Romu sa 1-0.

Derby della Capitale odlučio je pogodak Mattije Zaccagnija iz jedanaesterca u 51. minuti.

Bio je to najljepši poklon navijačima "Nebesko-plavih", dan nakon proslave 124. rođendana Lazija.

Najbliže izjednačenju Roma je bila u 89. minuti kada je Andre Belotti odlično pucao, no Christos Mandas je sjajno obranio, a potom ispred igrača Rome izbacio loptu u korner. U osmoj minuti nadoknade odličnu priliku je imao i Romelu Lukaku, ali je napadač Rome škaricama pucao preko gola.

Lazio je zadnje tri minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Pedro sakupivši dva žuta kartona u svega dvije minute. U posljednjim sekundama s igračem manje je ostala i Roma nakon što je zbog udaranja isključen Sardar Azmoun. Hrvatski nogometaš Toma Bašić nije igrao za Lazio.

Bio je to već uobičajeno, dvoboj visokih tenizija, a za red na i oko Olimpica brinulo je više od tisuću policajaca i redara.

Lazio će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Juventusa i Frosinonea.

Nogometaši Atalante izborili su plasman u polufinale talijanskog Kupa nakon što su u četvrtfinalnom ogledu na San Siru pobijedili Milan sa 2-1.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Nizozemac Teun Koopmeiners.

Milan je poveo u 45. minuti golom Rafaela Leaoa na asistenciju Thea Hernandeza. No samo dvije minute kasnije Koopmeiners je zabio za 1-1. U 59. minuti gosti su dobili kazneni udarac. Alejandro Jimenez je srušio Alekseja Mirančuka, a sudac Marco Di Bello pokazao na bijelu točku. Koopmeiners je sigurno zabio za 2-1.

Milan je bio blizu izjednačenja u 71. minuti, pucao je Christian Pulišić, ali je golman obranio. U 88. je zaprijetio i Yunus Musah, ali je Marco Carnesecchi još jednom bio spremena.

Gosti su do pobjede stigli bez trenera Gian Piero Gasperinija koji je u 38. minuti isključen zbog prigovora. Hrvatski nogometaš Mario Pašalić je za Atalantu igrao od 42. minute umjesto ozlijeđenog Martena De Roona.

Atalanta će u polufinalu igrati protiv Fiorentine koja je u utorak boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila Bolognu sa 5-4 nakon što je susret završio bez golova.

U drugom polufinalu igrat će Lazio i pobjednik sustrašnjeg ogleda između Juventusa i Frosinonea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:47