StoryEditorOCM
Strani nogometliga prvaka

Ancelotti pohvalio Modrića nakon drame u Napulju: ‘To je ono što tražim od igrača koji je malo ljut‘

Piše Sport SD
4. listopada 2023. - 06:58

Teško izborena, ali tri boda su u džepu igrača Real Madrida koji su u utorak navečer s 2:3 u Napulju porazili domaći Napoli.

Trener Kraljevskog kluba Carlo Ancelotti pojavio se nedugo nakon važne pobjede ispred predstavnika medija, pohvalio svoje igrače, među njima i Luku Modrića, a usput je i kritizirao jednu sudačku odluku - pišu Sportske novosti.

- Bili smo dobri u prvom poluvremenu, nalazili smo dobra rješenja s Viniciusom, Rodrygom i Bellinghamom u napadu, ali protiv velikih momčadi morate i patiti - reći će talijanski stručnjak nakon utakmice kojom se Real na vrhu skupine C osamostali sa šest bodova iz dva susreta.

image
AFP

Tema je bio i jedanaesterac kojim je u 54. minuti Piotr Zielinski poravnao rezultat na 2:2.

- Mislim da to nije bio penal, pa ne možeš igraču odsjeći ruku. Nije to baš bio čist jedanaesterac. Pored toga, pravilo kaže da se odbijanac ne može svirati kao penal.

Uoči utakmice bilo je puno govora o tome hoće li Luka Modrić zaigrati u prvih 11, ući s klupe ili ponovno ostati bez minuta. Kapetan Vatrenih na kraju je dobio priliku na ovom gostovanju te je u 64. minuti zamijenio Nijemca Tonija Kroosa.

- Isporučio je ono što se od njega tražilo, pomogao sa svojim iskustvom i dao nam veću kontrolu nad igrom. Odigrao je 30 minuta na visokoj razini. On može dati doprinos našoj igri. To je ono što tražim od igrača koji baš i ne igra i koji je malo ljut. Luka je bio fantastičan - poručio je Ancelotti čije izjave prenosi španjolska Marca.

image
AFP

Nakon utakmice o Luki je pričao i Federico Valverde čiji je fantastičan udarac u 78. minuti donio pobjedu Realu, iako je na kraju taj pogodak službeno upisan kao autogol vratara Alexa Mereta.

- Kad god Modrić uđe u igru, on unosi entuzijazam i energiju kad se počnemo umarati. Dovoljno je da ga vidite i dobijete motivaciju za nastavak borbe. On je točka po kojoj se ravnam. Odmah sam mu potrčao u zagrljaj. Dan kad se umirovi ostat će zauvijek zapisan u mom sjećanju - poručio je Urugvajac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 06:26