StoryEditorOCM
Strani nogometgoruće pitanje

Ancelotti o temi Modrićevog transfera na zimu: ‘Očigledno je nesretan, ova situacija utječe na sve nas‘

Piše Marko Crnjak/SN
6. listopada 2023. - 15:05

U devetom kolu španjolskog prvenstva Real Madrid ugostit će Antu Budimira i njegovu Osasunu te tražiti nova tri boda za ostanak na liderskoj poziciji La Lige. Carlo Ancelotti uoči susreta je podijelio svoja razmišljanja na press-konferenciji za medije, a pritom se osvrnuo i na angažman Luke Modrića.

Ovosezonska priča hrvatskog kapetana u španjolskim se medijima pretvorila u pravi "slučaj". Modrić očito nije očekivao da će u ovolikoj mjeri biti podložan rotacijama te smatra da zaslužuje koju minutu više. Ancelotti ipak daje prednost mlađim veznjacima i onima koji bi trebali biti sadašnjost i budućnost Kraljeva, stoga je Modrić startao tek dvije ligaške utakmice, četiri puta ulazio s klupe, a dvaput uopće nije upisao minutažu, pišu Sportske novosti.

Španjolski mediji posljednjih su dana izvještavali o nezadovoljstvu našeg reprezentativca, a neki su otišli toliko daleko da tvrde kako kapetan Vatrenih razmišlja promijeniti destinaciju već u zimskom prijelaznom roku. Pritom se uvelike izvještavalo o potencijalnom odlasku u Inter Miami. Pisalo se da je Modrić na druženju sa suvlasnikom američkog kluba Davidom Beckhamom pričao o prekooceanskom transferu, a navodno je i Lionel Messi veliki pobornik te ideje. Budući da je Modrić već sada apsolutna legenda madridskog kluba, te su nam informacije zvučale poprilično klimavo, a sada je Ancelotti potvrdio da od suradnje Messi-Modrić neće biti ništa.

image
Carlo Hermann/Afp

- Modrić neće napustiti Real u siječnju. Razgovaram s njim svaki dan. Cijeli život je standardni član prve postave, očigledno je sada nesretan što ne igra. Ali i dalje je motiviran i želi doprinijeti momčadi. Nemamo takvog igrača u kadru, ono što Modrić može donijeti u svlačionici, ne može nitko drugi. Radi se o igraču impresivne karizme. Naravno da slabija minutaža utječe na njega, njegove ljubitelje, suigrače, navijače i mene. No svi ga jako puno volimo - rekao je talijanski stručnjak.

Osvrnuo se i na slučaj Viniciusa Juniora, koji je jučer svjedočio na sudu u kontekstu spora o rasističkim uvredama protiv Valencije na Mestalli.

- Da sutra igramo s Valencijom, poveo bih Viniciusa. On je bio žrtva rasističkih uvreda, nevažno je radi li se o jednom navijaču ili desetorici. Postoje i mediji koji žele promijeniti priču, što me ljuti i rastužuje.

Nekoliko je riječi posvetio nadolazećem protivniku.

- Moramo igrati brzi nogomet jer Osasuna se odlično brani. Znam da će nas pokušati napasti i iskoristiti sve naše pogreške.

Imao je poruku i za organizatore Svjetskog prvenstva 2030., kojem će domaćin biti Španjolska, Portugal i Maroko.

- Finale Svjetskog prvenstva mora se igrati u Madridu jer je to glavni grad Španjolske. I mora se igrati na Santiago Bernabeuu, jer će to biti najbolji stadion na svijetu - zaokružio je Ancelotti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 06:34