StoryEditor
Rukometnedjelja, 16.30

Znamo sve o njima, oni sve o nama: finale protiv "furije" će biti repriza posljednjeg dvoboja iz Beča

Piše Vedran Babić
24. siječnja 2020. - 22:49
Ante Čizmić/Hanza media

Za prvo europsko zlato Hrvatska će u nedjelju u 16.30 sati igrati protiv Španjolske. Branitelji naslova porazili su Sloveniju u utakmici u kojoj su od sredine prvog poluvremena vodili cijelo vrijeme. U drugom dijelu bilo je šest razlike, Slovenci su stigli na samo minus jedan (33:32), no desetak sekundi prije kraja Alex Dujšebajev potvrdio je pobjedu Španjolaca.

Upravo je Dujšebajev uz Entrerriosa nosio Španjolce do finala. Obojica su dala po šest golova i po pet asistencija, dakle zajedno su sudjelovali u čak 22 gola. Realizirali su Španjolci svih osam kontri, na to treba pripaziti, a vrataru Perezu de Vargasu baš i nije išlo. Obranio je samo devet udaraca (23%). Nadamo se da neće „spustiti roletu” baš sutra.

Bit će to, dakle, repriza našeg okršaja iz Beča na zaključenju drugog kruga. No bit će ovo neka posve druga utakmica. Sutra je to finale, a u Austriji smo igrali znajući da smo već prošli u polufinale zajedno s našim suparnicima. Španjolci su u tom dvoboju vodili 20:14 u 45. minuti, no neuništivi Hrvati vratili su se u igru, čak i poveli pred kraj, da bi Španjolci ipak poravnali. Završilo je 22:22.

Ta utakmica ne bi trebala imati previše utjecaja na sutrašnju jer je važnost jedne i druge neusporediva. Ulog je veći. Međutim, sličnu, tvrdu utakmicu svakako možemo očekivati. Svaka je naša takva. S Nijemcima, Španjolcima i Norvežanima išlo se doslovno do zadnjeg napada. Moglo bi tako biti i sutra.

Znamo sve o njima, oni sve o nama. Nema nepoznanica. Odlučit će sitnice, detalji. Španjolci su u blagoj prednosti ne samo zato što su već osvojili europski naslov, što mi nismo, već i zato što bi trebali biti svježiji od nas. Oni su prilično rutinski riješili Slovence, dok smo se mi strašno potrošili u ratu s Norveškom. Međutim, kad se igra finale umor nestaje. Ne sumnjamo da će Duvnjak i društvo „letjeti” po terenu. Zlato je u igri!

ŠPANJOLSKA – SLOVENIJA 34:32 (20:15)


Stockholm, Tele2 Arena. Europsko prvenstvo, polufinale. Gledatelja 16.573.

Suci: Vaclav Horaček i Jiri Novotny (oba Češka).

ŠPANJOLSKA: Perez de Vargas (9 obrana), Corrales, Maqueda (2), Fernandez Perez (6), Entrerrios (6), A. Dujšebajev (6), Sarmiento (3), Aguinagalde (2), Sole (2), Goni, Figueras, Canellas, Morros (1), Gomez (4), Arino, Guardiola (2).

SLOVENIJA: Ferlin (7 obrana), Kastelic (2 obrane), Blagotinšek (5), Henigman (1), Janc (6), Dolenec (7), Cingesar (4), Cehte (1), Kodrin (1), Zarabec (2), Šoštarič, Horžen, Žabič, Ovniček, Bombač (2), Mačkovšek (3).

Isključenja: Španjolska 6 min, Slovenija 8 min.
Sedmerci: Španjolska 0/1, Slovenija -.

#EP RUKOMET

Izdvojeno

29. svibanj 2020 00:02