StoryEditorOCM
Rukometsporan prekršaj

Sudačka drama u Ligi prvaka, gosti su bili šokirani odlukom, Hrvat je klečao pred sucem i molio, uzalud

Piše Sport SD
2. svibnja 2024. - 07:48

Poznata su dva od četiri sudionika Final Foura Lige prvaka. Aalborg je postao prvi danski klub s drugim ulaskom na završnicu natjecanja nadoknadivši gol zaostatka iz prve utakmice protiv Veszprema (33:28, 31:32), dok je drugi polufinalist odlučen na nešto dramatičniji način - pišu Sportske novosti.

U reprizi lanjskog finala, Kielce je donijelo gol prednosti iz prve utakmice (27:26), a budući da je Magdeburg u uzvratu također slavio jednim golom razlike (23:22), putnik u Köln odlučen je izvođenjem sedmeraca, gdje su bolji, mirniji, precizniji bili domaći igrači i stigli do velike pobjede.

No kako je došlo do sedmeraca sasvim je neka zasebna priča. Naime, Magdeburg je u zadnje dvije minute ušao s prednošću 23:21, Igor Karačić smanjio je na gol zaostatka 70 sekundi do kraja, a suci sasvim neuobičajeno dopustili Nijemcima čak punu minutu napada.

Kako god, Kielce se obranilo i krenulo u brzi napad, Daniel Dujšebajev uspio je pod prekršajem dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer sa šest metara, ali suci sviraju raniji prekršaj i vraćaju loptu na 10 metara!? Gosti su bili šokirani, u nevjerici, Karačić je doslovno kleknuo pred suca, u teren je utrčao i Talant Dujšebajev, ali nisu više mogli utjecati na odluku sudačke postave koja je rekla svoje.

Ostalo je tako 23:22 za Magdeburg pa je utakmica otišla na sedmerce. Karačić je promašio prvi, Wolff je dao Poljacima novu nadu, ali ispostavilo se - tek privremeno. Do kraja su za Kielce promašivali Alex Dujšebajev i Nahi, a na drugoj je strani Magnusson osigurao Magdeburgu vizu za Köln. Sedmerce pogledajte OVDJE.

Posljednje utakmice četvrtfinala na rasporedu su večeras; Kiel na svom terenu dočekuje Montpellier koji je kod kuće slavio 39:30, dok će u drugom okršaju večeri PSG tražiti čudo u Barceloni nakon uvjerljivog poraza na domaćem terenu (30:22).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 08:05