StoryEditorOCM
RukometKRALJEVI ŠOKA

Šok za šokom! Teški udarci za Hrvatsku uoči početka Eura, igrači otpadaju jedan za drugim, a Španjolci prijete

Piše Marko Bilić
6. siječnja 2024. - 13:10

Problem za problemom pogađa hrvatske redove pred sam početak Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Pisali smo već, izbornik Goran Perkovac na slatkim je brigama jer odavno naša rukometna reprezentacija nije imala toliku širinu igračkog kadra kao sada. Konkurencija za 16 dresova je ogromna, dovoljno je reći da imamo četvoricu ljevaka na desnom vanjskom, "povijest" to ne pamti. Uistinu je teško bilo predvidjeti koji će igrači postati prekobrojni za prvenstvo, koga će Perkovac "otpisati".

No, "slatke brige" postale su gorka muka, igrači iz dana u dan otpadaju sami, bez volje izbornika. Viša sila, ozljede, bolest... Najnovnije vijesti iz redova "bivših kauboja" kažu da je zbog problema s vratom definitivno otpao David Mandić, a zbog ozljede koljena i Josip Šarac.

I to nije sve, ima i bolesnih u našim redovima, Ivan Martinović i Tin Lučin, dvije važne karike virozni su, Igor Karačić se tek oporavlja, mladi vratar Dominik Kuzmanović vjerojatno neće biti spreman za prvi krug u Mannheimu kojega otvaramo s Španjolcima, a tu su još Austrijanci i Rumunji.

Umjesto Mandića na lijevome krilu uskočit će Lovro Mihić, a izostanak Šarca pokušat ćemo nadomjestiti Markom Mamićem koji je prošao pripreme s momčadi. Naknadno je pozvan i vratar Kristian Pilipović.

image

Hoće li se ovako radovati i u Njemačkoj

Damir Škomrlj/Cropix

Perkovac je složio uistinu moćan roster za rukomenti Euro, no, ovi udarci poprilično će poremetiti njegove planove. Jest da imamo dobra lijeva krila, ali izostanak Mandića veliki je hendikep, kako u napadu tako i u obrani, a koliko je važna uloga Martinovića i Lučina u vanjskoj liniji ne treba posebno naglašavati.

S obzirom da se ne žele više zvati Kaubojima možda postanu Kraljevi šoka, po uzoru na kolegice iz reprezentacije.

No, što je tu je, nadajmo se da će virozni što prije ozdraviti i moći dati maksimum, te da će Hrvatska u Njemačkoj pokazati svoju rukometnu moć.

image

Hrvatska

Damir Škomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:19