StoryEditorOCM
Rukometigra se u Hannoveru

Hrvatska doznala satnicu na olimpijskim kvalifikacijama, izbornika nemamo, ali zato imamo masu problema

Piše Dražen Pinević/SN
21. veljače 2024. - 12:22

Službeno još nemamo izbornika, ali imamo točnu satnicu odigravanja kvalifikacijskog olimpijskog turnira u Hannoveru. Uz to što nemamo izbornika imamo i masu problema, jer ozlijeđeni su i dalje ne igraju - David Mandić i Ivan Martinović u Melsungenu - pišu Sportske novosti.

Zagreb je ostao bez Zvonimira Srne i Luke Klarice koje pokušava neigranjem u klubu zakrpati do olimpijske akcije, nema ni Verona Načinovića koji je slomio prst, pa je na prinudnom odmoru. Ako igrači i igraju, nisu baš u Bog zna kakvoj formi. A da se ozlijeđeni i vrate, pitanje u kojem bi stanju realno mogli biti. I sve to nam stvara velike problema kojima ćemo morati odgovoriti u Hannoveru da bismo otišli na Olimpijske Igre.

Prvu utakmicu u Hannoveru igrat ćemo u četvrtak 14. ožujka protiv Austrije. Prije nas će igrati Njemačka i Alžir. Petak se ne igra, ali se igra u subotu i u nedjelju. U subotu će nam od 14.30 protiv biti Njemačka, a poslije nas igrat će Austrija i Alžir, a posljednjeg dana u nedjelju igrat ćemo u 16.45 protiv Alžira, dok će prije nas igrati Njemačka i Austrija.

Podsjetimo, prva dva mjesta vode na OI. Nije samo važno dobiti dva susreta, treba jako paziti ako se gubi da se ne gubi neoprezno kao u Montpellieru gdje smo zbog lošeg rezultata s Francuzima ispali u krugu s njima i Portugalom. A sada posljednji igraju Austrija i Njemačka, slučajno ili ne – nebitno. Morat ćemo biti jako oprezni.

Zanimljivo, tri su turnira istovremeno, ali se ne igraju iste dane. Svi startaju u četvrtak, ali u petak se recimo igra u Granollersu u kojem se ne igra u subotu kao u Tatanbanyi i Hannoveru. Malo neobično, ali očito je IHF ostavio na izbor kako će domaćini rasporediti ta četiri dana u ožujku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:39