StoryEditorOCM
RukometNEKA DOĐU

Da je nogomet, ne bi imali šanse: Na jedini dalmatinski klub u Europi navalit će Slišković, Vida i div iz Španjolske

Piše Marko Bilić
24. listopada 2023. - 15:40

Treće kolo EHF kupa rukometaše Trogira vodi u Atenu. Današnji ždrijeb europskih kupova u Beču namjerio ih je na Olympiacos, prva utakmica igrat će se u Trogiru 25. ili 26. studenoga, uzvrat je sedam dana poslije u grčkoj metropoli. Tako je to u Europi, prvo Farski otoci, pa Grčka, sa sjevera na jug.

Jedini dalmatinski predstavnik u Europi dobio je protivnika ‘po mjeri‘. Mogao je proći bolje, ali i gore. Ples kuglica u sjedištu EHF-a odveo ih je na ambiciozni grčki klub koji u svojim redovima ima nekoliko stranaca, među njima i dvojicu Hrvata, Splićanina Ivana Sliškovića i Zagrepčanina Ivana Vidu.

Uz dvojicu Ivana jaku postavu Olympiacosa čine još Slovenac Miha Kavčić na pivotu, Srbin Savo Slavuljica i 213 centimetara visoki Španjolac Angel Cabello Montoro na desnom vanjskom, te glavna zvijezda momčadi, domaći adut i glavni topnik Savvas koji roka s lijevog vanjskog.

Sudeći po imenima (Slišković, Vida) sreća je da se ne radi o nogometu...

image
Paun Paunovic/Cropix

- Mogli smo i bolje proći. Olympiacos puno ulaže u ovu momčad, imaju petoricu iskusnih internacionalaca, puno domaćih reprezentativaca, jako su ambiciozni i nezgodni. No, što je tu je, bit će ovo super iskustvo za naše igrače i klub u cjelini. Možemo igrati s njima. U Trogiru će biti spektakl – kazao nam je predsjednik kluba Goran Piteša.

Na putu do dvostrukog sudara s Trogiranima grčki klub je s lakoćom i dvije uvjerljive pobjede eliminirao talijanski Sassari (31:24 u Italiji, 38:29 u Ateni). Dakle, momčad Borisa Popovića čeka pravi europski izazov. Ili jesi, ili nisi. Sigurno je samo jedno: dvorana Vinko Kandija u Trogiru bit će - puna do čepa. Sprema se novi spektakl, Piteša poručuje ‘neka dođu‘...

image

Dvorana Vinko Kandija bit će puna...

Paun Paunovic/Cropix
image

Čvrsta trogirska obrana

Paun Paunovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 07:18