StoryEditor
Ostalorezultati ankete

Više od 70 posto Japanaca želi otkazivanje ili novu odgodu OI u Tokiju, a čak 92.6 posto njih strahuje da bi one mogle izazvati novi val pandemije

Piše Hina
12. travnja 2021. - 16:33
AFP

Više od 70 posto anketiranih Japanaca traži otkazivanje ili novu odgodu Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju, pokazalo je istraživanje japanske agencije Kyodo News nešto više od 100 dana prije planiranog početka igara.

Istraživanje je pokazalo da 39,2% želi otkazivanje Igara, a 32,8% njihovu odgodu. Samo 24,5% ispitanika želi da se najveći svjetski sportski događaj odvija prema rasporedu.

Čak 92.6 posto anketiranih stahuje kako bi održavanje OI i POI moglo izazvati novi val pandemije koronavirusa, a oko 60 posto je nezadovoljno napredovanjem i distribucijom cijepljenja protiv covid-19. Do sada je samo 0,4 posto Japanaca potpuno cijepljeno.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) i japanski organizatori morali su zbog pandemije koronavirusa odgoditi Olimpijske igre u Tokiju 2020 za godinu dana, a uvodna svečanost Olimpijskih igara tako je zakazana za 23. srpnja.

Tokio je u ponedjeljak započeo jednomesečno razdoblje strožih mjera kako bi se spriječila pojava četvrtog vala infekcija COVID-19. Nakon što je povišena razina upozorenja, guvernerka Tokija može odrediti kraće radno vrijeme barova i restorana, zajedno s kaznama za prekršitelje i naknadom za one koji to poštuju.

Pozvala je stanovnike da izbjegavaju putovanja koja nisu nužna i da se pridržavaju društvene distance.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2021 10:58