Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Ostalolišo prošao

Stravičan sudar u ciljnoj ravnini: pri brzini od 300 km/h zabio se u zid, potom odletio u zrak, iskre su frcale na sve strane

Piše R.R.
18. veljače 2020. - 21:22
AFP/Mike Ehrmann

Sama završnica utrke na Daytona 500 ostala je u sjeni velikog sudara i spektakularnog prevrtanja u samoj ciljnoj ravnini. Naime Ryan Newman je sa svojim imenjakom Blaneyem imao žestoki dvoboj na stazi, pretjecanje, "zabijanje" u auspuh, blokiranje pretjecanje, svega što jedna utrka nudi.

No u samoj završnici Newman je ostao naprijed, Blaney se nabio na njega i pri brzini od 300 km/h na sat je Newman izgubio kontrolu i zabio se u zaštitni zid. No ni tu nije bio kraj nevoljama, odbijen od zida Newman se okretao na stazi kada je na njega naletio Corey LaJoie i "digao" ga u zrak, okrenuo na krov, te je tako otklizao sa staze uz "vatromet".

Automobil se zapalio, no uslijedila je brza intervencija vatrogasaca na stazi, vatra je ugašena, a Ryan Newman je izvučen iz automobila. Prebačen je u bolnicu u Halifax, ozljede su ozbiljne, no nakon prvih pregleda srećom i nisu opasne po život. The Rocket man, kako je Newmanov nadimak je ovaj put imao sreće, s obzirom što se sve zbivalo moglo se završiti sve i puno gore po njega.

#NASCAR, DAYTONA

Izdvojeno