StoryEditorOCM
OstaloNevjerojatne scene

Što se događa na hrvatskim terenima? Pljunuo suca i dobio smiješnu kaznu: ‘Kupite prnje i gubite se da vas ne vidim‘

Piše Ivan Renić
8. veljače 2024. - 21:02

Nevjerojatno je što se događa na malonogometnim terenima, odnosno na tribinama. I to iz tjedna u tjedan. Bizaran slučaj bilježimo u Vrgorcu. Tamo je, naime, prema glasniku HNS-a, došlo do pljuvanja suca Dina Kramara na utakmici između Vrgorca i Novog vremena. Evo što su napisali u Savezu:

HMNK VRGORAC, kriv je zbog propusta u organizaciji utakmice jer kao organizator utakmice nije osigurao održavanje reda u dvorani, te nije spriječio neprimjereno ponašanje gledatelja zbog kojeg propusta je na utakmici odigranoj dana 19.01.2024.g. u Vrgorcu između HMNK VRGORAC: MNK NOVO VRIJEME, u 11. minuti utakmice došlo do pljuvanja suca utakmice Dina Kramara od strane dijela domaćih gledatelja čime je počinjen prekršaj iz čl. 66. st. 5., a u svezi sa čl. 64. Disciplinskog pravilnika HNS, te mu se izriče novčana kazna u iznosu od 200,00 EUR.

Eto, dakle, suca možete pljunuti i za to ćete dobiti samo 200 eura kazne. Nevjerojatno...

image

Vrgorčani su bili nezadovoljni suđenjem

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Cirkusu na toj utakmici u kojoj su Makarani na koncu slavili, usput budi rečeno, nije kraj. Štoviše, predstavnik Vrgorca Ante Mihaljević kriv je i zbog vrijeđanja spomenutog suca. Evo čime je „počastio” Kramara, prenosimo iz HNS-ovog glasnika:

ANTE MIHALJEVIĆ – predstavnik kluba HMNK VRGORAC, kriv je A/ što je na utakmici 11. kola Supersport HMNL odigranoj dana 19.01.2024.g. u Vrgorcu između HMNK VRGORAC i MNK NOVO VRIJEME u prostoriji za pisanje zapisnika vrijeđao suca Dinu Kramaru na način da mu se obratio riječima cit. „kako te nije sramota Makarsku ne prijavljuješ kad cijela Hrvatska vidi da si udaren, a nas si sada prijavio zbog pljuvanja, srami se, može te biti sram, to si sve smislio sa svojim ujcem, jebem ti mater kupite prnje iz hotela i gubite se iz Vrgorca da vas ne vidim“, čime je počinio prekršaj iz čl. 52. st.1. toč.b. Disciplinskog pravilnika HNS-a, te mu se izriče kazna zabrane obavljanja funkcije u trajanju od jednog mjeseca.

Za ovaj je ispad dobio istu kaznu kao i Marijo Grubić Kula koji je bez majice uletio na teren. Premalo, previše, taman? Procijenite sami...

Mihaljevićevim ekshibicijama tu nije kraj. Kažnjen je i za ispad s utakmice 12. kola u Šibeniku protiv Crnice. Za sljedeće je dobio još mjesec dana zabrane obavljanja funkcije, ali i novčanu kaznu u iznosu od 200 eura. Sljedeće također u cijelosti prenosimo iz HNS-ovog glasnika:

... što je na utakmici na utakmici 12. kola Supersport HMNL odigranoj dana 24.01.2024.g. u Šibeniku između MNK CRNICA i MNK VRGORAC, vrijeđao suce utakmice na način da je za vrijeme utakmice prateći utakmicu sa tribina dvorane obratio sucima utakmice riječima cit. „Sramite se, sramite se što nam radite. Smeća jedna, vi i onaj koji vas je poslao. Gube jedne, kako vas nije sram!", dok se sucu Mariu Blažinu nakon što je MNK CRNICA postigla zgoditak za 4:1 izravno obratio riječima cit: „Šta je Blažin, smeće jedno žuto HNS-ovsko. Ne znaš ni brojati. Jebem vas obojicu zajedno sa onima kaj su vas poslali ovdje. Gube jedne HNS-ovske!", a sucu Nikoli Jeliću u dva navrata po obratio riječima, i to po isteku poluvremena riječima cit. „srami se Jeliću, ti se UEFA sudac, srami se, srami se, srami se, sram te bilo“, a po završetku utakmice riječima: „Srami se, srami se Jeliću, srami se, srami se, srami se“, čime je počinio prekršaj iz čl. 52. st.1. toč.b. Disciplinskog pravilnika HNS-a, te mu se izriče novčana kazna u iznosu od 200,00 EUR-a uz kaznu zabrane obavljanja funkcije u trajanju od jednog mjeseca.

I nije ovo, nažalost, ništa novo, niti je Mihaljević jedini. Iz kola u kolo u Savezu bilježe ovakve prekršaje i izriču kazne...

image

Dvoboj Crnice i Vrgorca

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Tablice omogućuje Sofascore

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:13