stdClass Object ( [id] => 1152444 [title] => Sport sve više gubi na integritetu i pretvara se u reality show: završnica Formule 1 i nesvakidašnji pothvat dvojice hollywoodskih zvijezda najbolji su dokaz za to [alias] => sport-sve-vise-gubi-na-integritetu-i-pretvara-se-u-reality-show-zavrsnica-formule-1-i-nesvakidasnji-pothvat-dvojice-hollywoodskih-zvijezda-najbolji-su-dokaz-za-to [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Posljednja utrka ovosezonske Formule 1, vožena u Abu Dhabiju, ostat će upamćena kao jedna od najdramatičnijih, ali i, po mišljenju mnogih, jedna od najnepravednijih u povijesti.

Odluka direktora utrke Michaela Masija da Maxu Verstappenu oslobodi prolaz do vodećeg Lewisa Hamiltona i onda mu omogući jedan krug da pokuša prestići svoga konkurenta, s kojim je prije početka Velike nagrade Abu Dhabija bio bodovno izjednačen, naišla je na osudu golemog dijela javnosti.

Situacija je bila kompleksna, a nakon što je prvo namjeravao završiti utrku sa safety carom na stazi, Masi je promijenio svoju odluku i dopustio vozačima koji su zaostajali cijeli krug, a u tom su se trenutku našli između Hamiltona i Verstappena, da odu na kraj kolone, te je prije posljednjeg kruga maknuo safety car sa staze. Masi je na taj način praktički omogućio Verstappenu, koji je bio na novim gumama, da pretekne Hamiltona i uskrati mu rekordni osmi naslov svjetskog prvaka te sebi osigura prvi.

Trljaju ruke pred četvrtu sezonu serije

Među svim optužbama koje su se u javnom prostoru mogle čuti na račun Masija, najviše je odjeknula ona da je ovo bio kraj kakav je Netflix mogao samo poželjeti.

Za one koji to ne znaju, Netflix je do sada emitirao već tri sezone "Drive to Survive", dokumentarne serije koja iza kulisa prati sve ono što se događa u svijetu Formule 1. Serija je iznimno uspješna, a nema sumnje da će četvrta sezona privući rekordan broj gledatelja, s obzirom na to da se radi o jednoj od najdramatičnijih i najuzbudljivijih sezona Formule 1, koja je završila na uistinu nevjerojatan način.

Gotovo je sigurno da Masi nije dobio poziv iz Netflixa u posljednji trenutak, bez obzira na to što je većinski vlasnik Formule 1 Liberty Media, američka medijska tvrtka koja dobro zna kakav proizvod ljudi žele konzumirati, ali utrka u Abu Dhabiju svejedno je preko noći postala "flagship" proizvod novog žanra u televizijskom i streaming svijetu koji još nema svoj službeni naziv, ali koji je zapravo sportski reality show.

---

image

 
AFP
---

U SAD-u ljubitelji američkog nogometa već godinama s uzbuđenjem čekaju nove epizode "Hard Knocksa", dokumentarnog serijala koji svake sezone prati drugu momčad na njihovim pripremama. A takav koncept sportskog dokumentarca s vremenom se proširio i na globalne sportove.

Netflixov sjajni "Sunderland Till I Die", u kojem smo iz blizine gledali propadanje kluba s bogatom premierligaškom tradicijom, udario je temelje onoga što je u samo nekoliko godina dovelo do pretvorbe sportskih dokumentaraca u dramatične reality showove, putem kojih dobivamo uvid u živote i ponašanja igrača, trenera, sportskih direktora, vlasnika, navijača, obitelji igrača... Ukratko, apsolutno svih onih koji su na bilo koji način povezani s klubom čija se svakodnevica prati s gomilom kamera.

Amazon je također otišao Netflixovim stopama i podignuo žanr na još veću razinu. Kamere su u sklopu serijala "All or Nothing" do sada ulazile u klupske prostorije Manchester Cityja, Tottenhama, Juventusa i Bayern Münchena, a uskoro će pokucati i na vrata Arsenala, dok su također posjetile i mnoge momčadi iz američkih sportova, kao i novozelandsku ragbi reprezentaciju.

Amazon je također producirao sjajni "Take Us Home: Leeds United", koji je pratio legendarni klub u jednoj od najdramatičnijih i srcedrapajućih sezona koje jedan nogometni klub uopće može doživjeti, a onda i u onoj sljedećoj u kojoj su se napokon dokopali Premier lige nakon 16 dugih godina.

A sad - priča o Wrexhamu!

No, ništa od navedenoga ne može se usporediti s onim što su napravili Ryan Reynolds i Rob McElhenney, koji je najpoznatiji kao tvorac kultne crnohumorne serije "It's Always Sunny in Philadelphia". Samo tri dana prije nego što smo u Abu Dhabiju gledali "netflixovsku" utrku, internetom se proširio trailer za novu dokumentarnu seriju u produkciji navedenog glumačkog dvojca imena "Welcome to Wrexham", koja će se emitirati na FX-u i Huluu.

---

image


 
AFP
---

Serija će pratiti Wrexham A.F.C., velški klub iz istoimenoga grada koji se natječe u petom razredu engleskog nogometa, a koji je najstariji nogometni klub u Walesu i drugi najstariji na svijetu.

Vlasnici toga kluba su upravo Reynolds i McElhenney, a kupili su ga u studenome 2020. godine, iako uopće nisu ljubitelji nogometa. Navijači su preuzimanje dočekali s oduševljenjem, ali priča je od početka bila poprilično neobična.

Iako je ljubitelj sporta, McElhenney nikada nije shvaćao privlačnost nogometa. Jedini dodir s najpopularnijim sportom na svijetu bilo je igranje FIFA-e sa svojom djecom.

No, na setu serije "Mythic Quest" blisko je surađivao s Humphreyjem Kerom, britanskim komičarom i glumcem, te je pokušao shvatiti u čemu je draž toga sporta. Uspio je tek kada je pogledao "Sunderland Till I Die", a kada mu se Amazonovi "All or Nothing" nisu baš svidjeli, odlučio je i sam snimiti jedan dokumentarac takvog tipa. A postoji li bolji način za to nego kupiti svoj klub koji će ti onda poslužiti kao "glavni lik"?

Ker je dobio zadatak pronaći klub za kupnju, a kao nagradu za svoj trud dobio je mjesto izvršnog direktora Wrexhama.

– Pitanje koje sam si stalno ponavljalo glasilo je: "Rade li oni dokumentarac ili kupuju nogometni klub?" Bio sam 50/50 u vezi toga, ali razlog zbog kojeg mi je prevagnulo prema tome da su zaista iskreni s kupnjom jest zapošljavanje Billa Parkinsona na mjesto trenera – rekao je Ker.

Parkinson je inače trener koji je 2013. četvrtoligaša Bradforda doveo do finala Liga kupa, usput izbacivši čak tri premierligaša – Wigan, Arsenal i Aston Villu. Keru je to ulilo povjerenje u namjere hollywoodskog dvojca, a kao što smo već rekli, navijači su oduševljeno pristali na prodaju kluba nakon sastanka s njima.

---

image
Ryan Reynolds

 
AFP
---

Reynolds i McElhenney planiraju uložiti oko 2,5 milijuna eura za početak i želja im je klub dovesti do Premier lige, ali teško je pomisliti da iza cijelog pothvata stoji isključivo njihova iskrena želja da donesu radost zajednici i postignu sportske uspjehe, s obzirom na to da se radi o osobama koje ne znaju ništa o nogometu.

Doduše, sve to oni žele, ali gledano kroz kontekst sportskog reality showa koji bi na tržištu trebao opstajati godinama. Premijera "Welcome to Wrexham" planirana je za sljedeću godinu, a već su dogovorene najmanje dvije sezone. No, za očekivati je da će to biti tek početak, jer spoj drugog najstarijeg nogometnog kluba na svijetu i uspješnih hollywoodskih zvijezda gotovo jamči uspjeh s obiju strana Atlantskog oceana.

U svemu tome granice između sporta i zabave sve se više gube, a dokumentarne serije sa sportskom tematikom sve više postaju svrha sami sebi, dok sport zapravo postaje sporedan segment koji služi samo kao pokretač radnje.

'It's Never Sunny...'

Zanimljivo je i to da je službeni najavni trailer snimljen u hollywoodskom stilu, dok se iz njega ne može zaključiti o čemu će se u dokumentarcu uopće raditi.

U 40-ak sekundi trailera vidimo družinu iz "It's Always Sunny in Philadelphia" kako kroz televizor gledaju u svoje britanske parnjake s Wrexhamovim šalovima, koji s druge strane gledaju u njih. Metafizička scena zaključuje se s Reynoldsom i McElhenneyjem koji sjede u trećem pubu i promatraju tu cijelu scenu, a na kraju vidimo natpis "It's Never Sunny in Wrexham" i zatim "Welcome to Wrexham".

Dakle, apsolutno nitko ne može zaključiti da se radi o dokumentarcu o drugom najstarijem nogometnom klubu na svijetu. Zašto? Pa zato jer je nogomet u drugom planu.

Reynolds i McElhenney zaista namjeravaju učiniti klub uspješnim, ali prvenstveno zato da bi njihova serija bila uspješna. Problem je u tome što nemaju pojma u što se upuštaju, a u tome im od velike pomoći ne bi trebao biti ni Ker, koji jest nogometni fan, ali koji je i dalje glumac koji će se zasigurno teško snaći u ulozi izvršnog direktora jednog nogometnog kluba koji ima aspiracije za puno veće stvari od petog razreda engleskog nogometa.

---

image
Rob McElhenney
AFP
---

Reynolds i McElhenney nisu prvi koji su kupili neki nogometni klub da bi ga tretirali kao svoju igračku, ali su prvi koji to rade na način da bi iskoristili klub primarno za uspjeh na nekom drugom polju koje nije sport.

Šeici kupuju klubove kako bi podignuli svoj ugled u svijetu i infiltrirali se u globalnu političku elitu. Ruski oligarsi također u pozadini često imaju poslovnu perspektivu, ali svejedno žele imati uspješnu igračku, onu koja osvaja trofeje i koju se smatra jednom od najboljih na svijetu. Američki milijarderi kupuju klubove kako bi na njima zaradili, ali i zato što je kultura posjedovanja sportskih momčadi odavno raširena među bogatim Amerikancima.

No, svima njima je prvenstveno važno da njihove momčadi budu uspješne na terenu, dok je hollywoodskom dvojcu naizgled prije svega bitno da oko Wrexhama stvore atmosferu i priču koja se može upakirati i prodati gledateljima diljem svijeta kao nešto do sada neviđeno. Uostalom, o McElhenneyjevu načinu razmišljanja najbolje govori činjenica da mu se nijedan Amazonov uradak nije svidio kao "Sunderland Till I Die". Netflixov uradak možda i jest najprizemniji i najogoljeniji, ali razlog tome je činjenica da u njemu pratimo strmoglavo propadanje jednoga kluba koji ima veliku bazu navijača. Ukratko, on sadrži najveću količinu životne tragedije za kojom gledatelji (pogotovo američki) najviše žude.

"Welcome to Wrexham", "Drive to Survive" i ostali sportski reality showovi upakirani u celofan sportskog dokumentarca sve više preplavljuju tržište, a samim time treba očekivati da će sport s vremenom sve više gubiti na integritetu i pretvarati se u najobičniju zabavu, u kojoj će se na moral i viteštvo gledati kao na ideale iz nekih prošlih vremena.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sve za zabavu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => sve za zabavu 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-12-15 10:01:25 [created_by] => 3244 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-12-18 20:30:00 [modified_by] => 3244 [publish_up] => 2021-12-18 20:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 97 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/12\/15\/20318586.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/15\/20332030.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/15\/20332034.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/15\/20332036.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/15\/20308630.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","AFP","AFP","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Lewis Hamilton i Max Verstappen na utrci u Abu Dhabiju","Rob McElhenney","Ryan Reynolds
\n
\n\u00a0","
\n
\n\u00a0","
\n\u00a0"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_20318586_1920.jpg":"1920x1080","k_20318586_1280.jpg":"1280x1280","k_20318586_1024.jpg":"1024x1024","k_20318586_640.jpg":"640x640","k_20318586_480.jpg":"480x480","k_20318586_340.jpg":"340x340","k_20318586_220.jpg":"220x220","o_20318586_1280.jpg":"1280x853","o_20318586_1024.jpg":"1024x682","o_20318586_640.jpg":"640x426","o_20318586_480.jpg":"480x320","o_20318586_340.jpg":"340x226","o_20318586_220.jpg":"220x146","h_20318586_1280.jpg":"1280x854","h_20318586_1024.jpg":"1024x683","h_20318586_640.jpg":"640x427","h_20318586_480.jpg":"480x320","h_20318586_340.jpg":"340x227","h_20318586_220.jpg":"220x147","pp_20318586_1280.jpg":"1006x1280","pp_20318586_1024.jpg":"805x1024","pp_20318586_640.jpg":"503x640","pp_20318586_480.jpg":"377x480","pp_20318586_340.jpg":"267x340","pp_20318586_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x682","hd_20332030_1920.jpg":"1920x1080","k_20332030_1280.jpg":"1280x1280","k_20332030_1024.jpg":"1024x1024","k_20332030_640.jpg":"640x640","k_20332030_480.jpg":"480x480","k_20332030_340.jpg":"340x340","k_20332030_220.jpg":"220x220","o_20332030_1280.jpg":"1280x852","o_20332030_1024.jpg":"1024x682","o_20332030_640.jpg":"640x426","o_20332030_480.jpg":"480x319","o_20332030_340.jpg":"340x226","o_20332030_220.jpg":"220x146","h_20332030_1280.jpg":"1280x854","h_20332030_1024.jpg":"1024x683","h_20332030_640.jpg":"640x427","h_20332030_480.jpg":"480x320","h_20332030_340.jpg":"340x227","h_20332030_220.jpg":"220x147","pp_20332030_1280.jpg":"1006x1280","pp_20332030_1024.jpg":"805x1024","pp_20332030_640.jpg":"503x640","pp_20332030_480.jpg":"377x480","pp_20332030_340.jpg":"267x340","pp_20332030_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x682","hd_20332034_1920.jpg":"1920x1080","k_20332034_1280.jpg":"1280x1280","k_20332034_1024.jpg":"1024x1024","k_20332034_640.jpg":"640x640","k_20332034_480.jpg":"480x480","k_20332034_340.jpg":"340x340","k_20332034_220.jpg":"220x220","o_20332034_1280.jpg":"1280x852","o_20332034_1024.jpg":"1024x682","o_20332034_640.jpg":"640x426","o_20332034_480.jpg":"480x319","o_20332034_340.jpg":"340x226","o_20332034_220.jpg":"220x146","h_20332034_1280.jpg":"1280x854","h_20332034_1024.jpg":"1024x683","h_20332034_640.jpg":"640x427","h_20332034_480.jpg":"480x320","h_20332034_340.jpg":"340x227","h_20332034_220.jpg":"220x147","pp_20332034_1280.jpg":"1006x1280","pp_20332034_1024.jpg":"805x1024","pp_20332034_640.jpg":"503x640","pp_20332034_480.jpg":"377x480","pp_20332034_340.jpg":"267x340","pp_20332034_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x635","hd_20332036_1920.jpg":"1920x1080","k_20332036_1280.jpg":"1280x1280","k_20332036_1024.jpg":"1024x1024","k_20332036_640.jpg":"640x640","k_20332036_480.jpg":"480x480","k_20332036_340.jpg":"340x340","k_20332036_220.jpg":"220x220","o_20332036_1280.jpg":"1280x793","o_20332036_1024.jpg":"1024x635","o_20332036_640.jpg":"640x396","o_20332036_480.jpg":"480x297","o_20332036_340.jpg":"340x210","o_20332036_220.jpg":"220x136","h_20332036_1280.jpg":"1280x854","h_20332036_1024.jpg":"1024x683","h_20332036_640.jpg":"640x427","h_20332036_480.jpg":"480x320","h_20332036_340.jpg":"340x227","h_20332036_220.jpg":"220x147","pp_20332036_1280.jpg":"1006x1280","pp_20332036_1024.jpg":"805x1024","pp_20332036_640.jpg":"503x640","pp_20332036_480.jpg":"377x480","pp_20332036_340.jpg":"267x340","pp_20332036_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1396","hd_20308630_1920.jpg":"1920x1080","k_20308630_1280.jpg":"1280x1280","k_20308630_1024.jpg":"1024x1024","k_20308630_640.jpg":"640x640","k_20308630_480.jpg":"480x480","k_20308630_340.jpg":"340x340","k_20308630_220.jpg":"220x220","o_20308630_1280.jpg":"1280x930","o_20308630_1024.jpg":"1024x744","o_20308630_640.jpg":"640x465","o_20308630_480.jpg":"480x349","o_20308630_340.jpg":"340x247","o_20308630_220.jpg":"220x159","h_20308630_1280.jpg":"1280x854","h_20308630_1024.jpg":"1024x683","h_20308630_640.jpg":"640x427","h_20308630_480.jpg":"480x320","h_20308630_340.jpg":"340x227","h_20308630_220.jpg":"220x147","pp_20308630_1280.jpg":"1006x1280","pp_20308630_1024.jpg":"805x1024","pp_20308630_640.jpg":"503x640","pp_20308630_480.jpg":"377x480","pp_20308630_340.jpg":"267x340","pp_20308630_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7699674 Threads: 1 Questions: 1626639170 Slow queries: 4831292 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111158984 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/ostalo ) ) [link] => /sport/ostalo/sport-sve-vise-gubi-na-integritetu-i-pretvara-se-u-reality-show-zavrsnica-formule-1-i-nesvakidasnji-pothvat-dvojice-hollywoodskih-zvijezda-najbolji-su-dokaz-za-to-1152444 [printLink] => /sport/ostalo/sport-sve-vise-gubi-na-integritetu-i-pretvara-se-u-reality-show-zavrsnica-formule-1-i-nesvakidasnji-pothvat-dvojice-hollywoodskih-zvijezda-najbolji-su-dokaz-za-to-1152444?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 463688 [name] => Formula 1 [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => formula-1 [link] => /tag/formula-1 ) [1] => stdClass Object ( [id] => 246636 [name] => Lewis Hamilton [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => lewis-hamilton [link] => /tag/lewis-hamilton ) [2] => stdClass Object ( [id] => 243198 [name] => Max Verstappen [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => max-verstappen [link] => /tag/max-verstappen ) [3] => stdClass Object ( [id] => 660361 [name] => michael masi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-18 21:32:19 [main_article_id] => 0 [alias] => michael-masi [link] => /tag/michael-masi ) [4] => stdClass Object ( [id] => 660362 [name] => wrexham [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-18 21:32:20 [main_article_id] => 0 [alias] => wrexham [link] => /tag/wrexham ) [5] => stdClass Object ( [id] => 452807 [name] => ryan reynolds [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ryan-reynolds [link] => /tag/ryan-reynolds ) [6] => stdClass Object ( [id] => 660363 [name] => rob mcelhenney [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-18 21:32:20 [main_article_id] => 0 [alias] => rob-mcelhenney [link] => /tag/rob-mcelhenney ) [7] => stdClass Object ( [id] => 529529 [name] => netflix [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => netflix [link] => /tag/netflix ) [8] => stdClass Object ( [id] => 108205 [name] => amazon [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => amazon [link] => /tag/amazon ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sve za zabavu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Sport sve više gubi na integritetu i pretvara se u reality show: završnica Formule 1 i nesvakidašnji pothvat dvojice hollywoodskih zvijezda najbolji su dokaz za to [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3244 [name] => Antonio Juričić [username] => antonio.juricic [email] => antonio.juricic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$EfPHFTDDDyEnAt6GxG/v8OKMNwatWMZsv1VzHzNngXCyPfRNhD8J2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/antonio-juricic-3244 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1759 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c52fb69d11d8f11fe97497705e7315e?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/15/20318586.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => Lewis Hamilton i Max Verstappen na utrci u Abu Dhabiju [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/15/20318586.jpg [title] => AFPLewis Hamilton i Max Verstappen na utrci u Abu Dhabiju ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/15/20332030.jpg [title] => AFPRob McElhenney ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/15/20332034.jpg [title] => AFPRyan Reynolds

 
) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/15/20332036.jpg [title] => AFP

 
) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/15/20308630.jpg [title] => AFP
 
) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Posljednja utrka ovosezonske Formule 1, vožena u Abu Dhabiju, ostat će upamćena kao jedna od najdramatičnijih, ali i, po mišljenju mnogih, jedna od najnepravednijih u povijesti.

Odluka direktora utrke Michaela Masija da Maxu Verstappenu oslobodi prolaz do vodećeg Lewisa Hamiltona i onda mu omogući jedan krug da pokuša prestići svoga konkurenta, s kojim je prije početka Velike nagrade Abu Dhabija bio bodovno izjednačen, naišla je na osudu golemog dijela javnosti.

Situacija je bila kompleksna, a nakon što je prvo namjeravao završiti utrku sa safety carom na stazi, Masi je promijenio svoju odluku i dopustio vozačima koji su zaostajali cijeli krug, a u tom su se trenutku našli između Hamiltona i Verstappena, da odu na kraj kolone, te je prije posljednjeg kruga maknuo safety car sa staze. Masi je na taj način praktički omogućio Verstappenu, koji je bio na novim gumama, da pretekne Hamiltona i uskrati mu rekordni osmi naslov svjetskog prvaka te sebi osigura prvi.

Trljaju ruke pred četvrtu sezonu serije

Među svim optužbama koje su se u javnom prostoru mogle čuti na račun Masija, najviše je odjeknula ona da je ovo bio kraj kakav je Netflix mogao samo poželjeti.

Za one koji to ne znaju, Netflix je do sada emitirao već tri sezone "Drive to Survive", dokumentarne serije koja iza kulisa prati sve ono što se događa u svijetu Formule 1. Serija je iznimno uspješna, a nema sumnje da će četvrta sezona privući rekordan broj gledatelja, s obzirom na to da se radi o jednoj od najdramatičnijih i najuzbudljivijih sezona Formule 1, koja je završila na uistinu nevjerojatan način.

Gotovo je sigurno da Masi nije dobio poziv iz Netflixa u posljednji trenutak, bez obzira na to što je većinski vlasnik Formule 1 Liberty Media, američka medijska tvrtka koja dobro zna kakav proizvod ljudi žele konzumirati, ali utrka u Abu Dhabiju svejedno je preko noći postala "flagship" proizvod novog žanra u televizijskom i streaming svijetu koji još nema svoj službeni naziv, ali koji je zapravo sportski reality show.

---

image

 
AFP
---

U SAD-u ljubitelji američkog nogometa već godinama s uzbuđenjem čekaju nove epizode "Hard Knocksa", dokumentarnog serijala koji svake sezone prati drugu momčad na njihovim pripremama. A takav koncept sportskog dokumentarca s vremenom se proširio i na globalne sportove.

Netflixov sjajni "Sunderland Till I Die", u kojem smo iz blizine gledali propadanje kluba s bogatom premierligaškom tradicijom, udario je temelje onoga što je u samo nekoliko godina dovelo do pretvorbe sportskih dokumentaraca u dramatične reality showove, putem kojih dobivamo uvid u živote i ponašanja igrača, trenera, sportskih direktora, vlasnika, navijača, obitelji igrača... Ukratko, apsolutno svih onih koji su na bilo koji način povezani s klubom čija se svakodnevica prati s gomilom kamera.

Amazon je također otišao Netflixovim stopama i podignuo žanr na još veću razinu. Kamere su u sklopu serijala "All or Nothing" do sada ulazile u klupske prostorije Manchester Cityja, Tottenhama, Juventusa i Bayern Münchena, a uskoro će pokucati i na vrata Arsenala, dok su također posjetile i mnoge momčadi iz američkih sportova, kao i novozelandsku ragbi reprezentaciju.

Amazon je također producirao sjajni "Take Us Home: Leeds United", koji je pratio legendarni klub u jednoj od najdramatičnijih i srcedrapajućih sezona koje jedan nogometni klub uopće može doživjeti, a onda i u onoj sljedećoj u kojoj su se napokon dokopali Premier lige nakon 16 dugih godina.

A sad - priča o Wrexhamu!

No, ništa od navedenoga ne može se usporediti s onim što su napravili Ryan Reynolds i Rob McElhenney, koji je najpoznatiji kao tvorac kultne crnohumorne serije "It's Always Sunny in Philadelphia". Samo tri dana prije nego što smo u Abu Dhabiju gledali "netflixovsku" utrku, internetom se proširio trailer za novu dokumentarnu seriju u produkciji navedenog glumačkog dvojca imena "Welcome to Wrexham", koja će se emitirati na FX-u i Huluu.

---

image


 
AFP
---

Serija će pratiti Wrexham A.F.C., velški klub iz istoimenoga grada koji se natječe u petom razredu engleskog nogometa, a koji je najstariji nogometni klub u Walesu i drugi najstariji na svijetu.

Vlasnici toga kluba su upravo Reynolds i McElhenney, a kupili su ga u studenome 2020. godine, iako uopće nisu ljubitelji nogometa. Navijači su preuzimanje dočekali s oduševljenjem, ali priča je od početka bila poprilično neobična.

Iako je ljubitelj sporta, McElhenney nikada nije shvaćao privlačnost nogometa. Jedini dodir s najpopularnijim sportom na svijetu bilo je igranje FIFA-e sa svojom djecom.

No, na setu serije "Mythic Quest" blisko je surađivao s Humphreyjem Kerom, britanskim komičarom i glumcem, te je pokušao shvatiti u čemu je draž toga sporta. Uspio je tek kada je pogledao "Sunderland Till I Die", a kada mu se Amazonovi "All or Nothing" nisu baš svidjeli, odlučio je i sam snimiti jedan dokumentarac takvog tipa. A postoji li bolji način za to nego kupiti svoj klub koji će ti onda poslužiti kao "glavni lik"?

Ker je dobio zadatak pronaći klub za kupnju, a kao nagradu za svoj trud dobio je mjesto izvršnog direktora Wrexhama.

– Pitanje koje sam si stalno ponavljalo glasilo je: "Rade li oni dokumentarac ili kupuju nogometni klub?" Bio sam 50/50 u vezi toga, ali razlog zbog kojeg mi je prevagnulo prema tome da su zaista iskreni s kupnjom jest zapošljavanje Billa Parkinsona na mjesto trenera – rekao je Ker.

Parkinson je inače trener koji je 2013. četvrtoligaša Bradforda doveo do finala Liga kupa, usput izbacivši čak tri premierligaša – Wigan, Arsenal i Aston Villu. Keru je to ulilo povjerenje u namjere hollywoodskog dvojca, a kao što smo već rekli, navijači su oduševljeno pristali na prodaju kluba nakon sastanka s njima.

---

image
Ryan Reynolds

 
AFP
---

Reynolds i McElhenney planiraju uložiti oko 2,5 milijuna eura za početak i želja im je klub dovesti do Premier lige, ali teško je pomisliti da iza cijelog pothvata stoji isključivo njihova iskrena želja da donesu radost zajednici i postignu sportske uspjehe, s obzirom na to da se radi o osobama koje ne znaju ništa o nogometu.

Doduše, sve to oni žele, ali gledano kroz kontekst sportskog reality showa koji bi na tržištu trebao opstajati godinama. Premijera "Welcome to Wrexham" planirana je za sljedeću godinu, a već su dogovorene najmanje dvije sezone. No, za očekivati je da će to biti tek početak, jer spoj drugog najstarijeg nogometnog kluba na svijetu i uspješnih hollywoodskih zvijezda gotovo jamči uspjeh s obiju strana Atlantskog oceana.

U svemu tome granice između sporta i zabave sve se više gube, a dokumentarne serije sa sportskom tematikom sve više postaju svrha sami sebi, dok sport zapravo postaje sporedan segment koji služi samo kao pokretač radnje.

'It's Never Sunny...'

Zanimljivo je i to da je službeni najavni trailer snimljen u hollywoodskom stilu, dok se iz njega ne može zaključiti o čemu će se u dokumentarcu uopće raditi.

U 40-ak sekundi trailera vidimo družinu iz "It's Always Sunny in Philadelphia" kako kroz televizor gledaju u svoje britanske parnjake s Wrexhamovim šalovima, koji s druge strane gledaju u njih. Metafizička scena zaključuje se s Reynoldsom i McElhenneyjem koji sjede u trećem pubu i promatraju tu cijelu scenu, a na kraju vidimo natpis "It's Never Sunny in Wrexham" i zatim "Welcome to Wrexham".

Dakle, apsolutno nitko ne može zaključiti da se radi o dokumentarcu o drugom najstarijem nogometnom klubu na svijetu. Zašto? Pa zato jer je nogomet u drugom planu.

Reynolds i McElhenney zaista namjeravaju učiniti klub uspješnim, ali prvenstveno zato da bi njihova serija bila uspješna. Problem je u tome što nemaju pojma u što se upuštaju, a u tome im od velike pomoći ne bi trebao biti ni Ker, koji jest nogometni fan, ali koji je i dalje glumac koji će se zasigurno teško snaći u ulozi izvršnog direktora jednog nogometnog kluba koji ima aspiracije za puno veće stvari od petog razreda engleskog nogometa.

---

image
Rob McElhenney
AFP
---

Reynolds i McElhenney nisu prvi koji su kupili neki nogometni klub da bi ga tretirali kao svoju igračku, ali su prvi koji to rade na način da bi iskoristili klub primarno za uspjeh na nekom drugom polju koje nije sport.

Šeici kupuju klubove kako bi podignuli svoj ugled u svijetu i infiltrirali se u globalnu političku elitu. Ruski oligarsi također u pozadini često imaju poslovnu perspektivu, ali svejedno žele imati uspješnu igračku, onu koja osvaja trofeje i koju se smatra jednom od najboljih na svijetu. Američki milijarderi kupuju klubove kako bi na njima zaradili, ali i zato što je kultura posjedovanja sportskih momčadi odavno raširena među bogatim Amerikancima.

No, svima njima je prvenstveno važno da njihove momčadi budu uspješne na terenu, dok je hollywoodskom dvojcu naizgled prije svega bitno da oko Wrexhama stvore atmosferu i priču koja se može upakirati i prodati gledateljima diljem svijeta kao nešto do sada neviđeno. Uostalom, o McElhenneyjevu načinu razmišljanja najbolje govori činjenica da mu se nijedan Amazonov uradak nije svidio kao "Sunderland Till I Die". Netflixov uradak možda i jest najprizemniji i najogoljeniji, ali razlog tome je činjenica da u njemu pratimo strmoglavo propadanje jednoga kluba koji ima veliku bazu navijača. Ukratko, on sadrži najveću količinu životne tragedije za kojom gledatelji (pogotovo američki) najviše žude.

"Welcome to Wrexham", "Drive to Survive" i ostali sportski reality showovi upakirani u celofan sportskog dokumentarca sve više preplavljuju tržište, a samim time treba očekivati da će sport s vremenom sve više gubiti na integritetu i pretvarati se u najobičniju zabavu, u kojoj će se na moral i viteštvo gledati kao na ideale iz nekih prošlih vremena.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP AFP AFP AFP AFP
AFP
Lewis Hamilton i Max Verstappen na utrci u Abu Dhabiju
AFP
Rob McElhenney
AFP
Ryan Reynolds

 
AFP


 
AFP

 
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/sport-sve-vise-gubi-na-integritetu-i-pretvara-se-u-reality-show-zavrsnica-formule-1-i-nesvakidasnji-pothvat-dvojice-hollywoodskih-zvijezda-najbolji-su-dokaz-za-to-1152444 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4398ffa52356eb2021b7efe1b33ac6ca8ac713eb [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Sport+sve+vi%C5%A1e+gubi+na+integritetu+i+pretvara+se+u+reality+show%3A+zavr%C5%A1nica+Formule+1+i+nesvakida%C5%A1nji+pothvat+dvojice+hollywoodskih+zvijezda+najbolji+su+dokaz+za+to&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fsport-sve-vise-gubi-na-integritetu-i-pretvara-se-u-reality-show-zavrsnica-formule-1-i-nesvakidasnji-pothvat-dvojice-hollywoodskih-zvijezda-najbolji-su-dokaz-za-to-1152444 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fsport-sve-vise-gubi-na-integritetu-i-pretvara-se-u-reality-show-zavrsnica-formule-1-i-nesvakidasnji-pothvat-dvojice-hollywoodskih-zvijezda-najbolji-su-dokaz-za-to-1152444 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sve za zabavu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Ostalosve za zabavu

Sport sve više gubi na integritetu i pretvara se u reality show: završnica Formule 1 i nesvakidašnji pothvat dvojice hollywoodskih zvijezda najbolji su dokaz za to

18. prosinca 2021. - 21:30

Posljednja utrka ovosezonske Formule 1, vožena u Abu Dhabiju, ostat će upamćena kao jedna od najdramatičnijih, ali i, po mišljenju mnogih, jedna od najnepravednijih u povijesti.

Odluka direktora utrke Michaela Masija da Maxu Verstappenu oslobodi prolaz do vodećeg Lewisa Hamiltona i onda mu omogući jedan krug da pokuša prestići svoga konkurenta, s kojim je prije početka Velike nagrade Abu Dhabija bio bodovno izjednačen, naišla je na osudu golemog dijela javnosti.

Situacija je bila kompleksna, a nakon što je prvo namjeravao završiti utrku sa safety carom na stazi, Masi je promijenio svoju odluku i dopustio vozačima koji su zaostajali cijeli krug, a u tom su se trenutku našli između Hamiltona i Verstappena, da odu na kraj kolone, te je prije posljednjeg kruga maknuo safety...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 12:38