StoryEditor
Ostaloraritet u futsalu

Škrti sveti Nikola, bez golova na Gripama: Bilić najzaslužniji što su Studenti sačuvali mrežu netaknutom

Piše Ivan Renić
9. prosinca 2019. - 19:18

Universitas i Uspinjača u osmom su kolu malonogometnog prvenstva Hrvatske podijelili bodove odigravši, za futsal raritetnu, utakmicu bez golova. Studenti su tako opet bili sudionici najneefikasnije utakmice, nakon što su u drugom kolu u Omišu pobijedili Olmissum rezultatom 1:0.

Obje momčadi ostale su dužne splitskoj publici, koja je za blagdan svetog Nikole sigurno očekivala darove u obliku golova i atraktivnih poteza. Umjesto slatkiša, dobili smo šibu - tvrdu i tešku utakmicu sa svega nekoliko prilika sa svake strane. Izostao je čak i onaj žar prisutan svaki put kada se susretnu ekipe iz Splita i Zagreba

A krenulo je obećavajuće. Universitas se na početku utakmice nametnuo visokim presingom, ali to je urodilo s tek nekoliko polu prilika. Ipak, prvi su ozbiljnije zaprijetili gosti kada se u 14. minuti zatresla greda. Uspinjača je do kraja prvog poluvremena postala više nego ravnopravan suparnik, a stativa ih je u 20. minuti spriječila da na odmor odu s minimalnom prednošću.

Drugo poluvrijeme bilo je preslika prvoga. Ponovno presing Universitasa s nekoliko prilika, a zatim Uspinjača po treći put pogađa okvir gola. Vrijedi istaknuti nekoliko sjajnih intervencija vratara AFCU-a Franka Bilića koji je, uz okvir gola, najzaslužniji što su Studenti sačuvali mrežu netaknutom. Do kraja utakmice Universitas je zaprijetio nekoliko puta, ali nedovoljno dobro da se sruši predzadnja Uspinjača. Miroljubiva “nula” sigurno nije bila cilj domaćih koji žele učvrstiti svoju poziciju na sredini ljestvice. Prijeko potrebnu pobjedu Universitas će idućeg petka tražiti u Dubrovniku gdje će ih dočekati Square. Bit će to veliki ispit za Studente jer Dubrovčani ove sezone ne znaju za poraz na domaćem terenu.

Gripe

Universitas Split – Uspinjača Gimka 0:0 (0:0)

Split – Mala dvorana SC Gripe. Gledatelja 300.

Universitas Split: Bilić, Mijić, Trivković, Gotovac, Tustonjić, Mandić, Šućur, Juretić, Taći, A. Peša, D. Peša, Moro.

Uspinjača Gimka: Piplica, Gudasić, Mataja, Postružin, Koturović, Jelovečki, Uremović, Toth, Pandurević, Obšivač, Rumbak, Brkić, Čirjak.

#FUTSAL#UNIVERSITAS

Izdvojeno

28. svibanj 2020 23:53