StoryEditor
Ostalomedaljonoša

Savršen početak olimpijske godine za Tonča Stipanovića: Borio sam se do samog cilja, nisam gubio nadu i zato sam nagrađen broncom

Piše Hina
16. veljače 2020. - 17:07
Fantastičan uspjeh hrvatskog olimpijcaPrivatni album

- Borio sam se do samog cilja, nisam gubio nadu i zato sam nagrađen broncom - kazao je splitski jedriličar Tonči Stipanović nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu klase Laser u Melbourneu koje završeno u nedjelju nakon petodnevnih natjecanja.

Olimpijski doprvak Stipanović je uoči zadnjega dana natjecanja u Zlatnoj skupini bio šesti, ali je s četvrtim, 21. i 11. ulazom u cilj u zadnja tri plova skupio 64 negativna boda i osvojio broncu ispred Francuza Jeana Bernaza (66). Naslov svjetskog prvaka pripao je Nijemcu Philippu Buhlu (26), a srebro Australcu Mattu Wearnu.

- Danas je bio jako težak dan i puhao je vjetar s obale koji je dosta mijenjao smjer. Prvu regatu sam odlično jedrio, ali druga nije bila dobra jer sam slabo procijenio kretanje oblaka koji su dosta utjecali na vjetar. U zadnju regatu sam ušao s devet bodova zaostatka za Francuzom Bernazom koji je držao tu brončanu medalju, ali nisam gubio nadu, borio sam se do samog cilja i mislim da sam zato i nagrađen medaljom - objasnio Tonči okolnosti u kojima se u završnici Svjetskog prvenstva domogao brončane medalje.

On je olimpijsku vizu za Olimpijske igre u Tokiju osigurao još prije dvije godine.

- Jako sam sretan kako je počela ova olimpijska godina i veselim se budućim izazovima - kazao je Tonči Stipanović.

Njegov mlađi kolega Filip Jurišić završio je ovo Svjetsko prvenstvo na desetom mjestu te je izjavio kako je zadovoljan takvim plasmanom.

- Na kraju moram biti zadovoljan kako sam jedrio ovo prvenstvo, bila je dobra borba, ali to je bio i cilj, da idemo na maksimum. Tjedan je bio iznimno zahtjevan, jako vjetrovit, a iako je moglo bolje, zadovoljan sam s desetim mjestom i sada ispred sebe imam cijelu sezonu. Tončiju želim sreću na Olimpijskim igrama, ima moju punu podršku - kazao je Jurišić, koji je također član Jedriličarskog kluba  Mornar iz Splita, koji tako ima čak dvojicu među prvih deset na svijetu.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 00:03