StoryEditorOCM
Ostalofutsal

Olmissum i Dinamo, obračun počinje! Prva utakmica finalne serije za titulu prvaka igra se danas u Omišu

Piše Ivan Renić
19. svibnja 2023. - 07:40

Od okteta u doigravanju, ostao je duo. 

Olmissum i Futsal Dinamo. Prva utakmica finala na rasporedu je večeras od 20.15 na Ribnjaku. Zasluženo su obje momčadi izborile finale. No, da ste u prvom dijelu sezone morali prognozirati oba finalista, biste li izabrali baš ovaj par? Promjenjiva je bila forma oba kluba. Igrali su na mahove, toplo-hladno.

Zagrepčani loše u ušli u sezonu

Dinamo je u sezonu ušao loše, u prvoj su polusezoni upisali samo dvije pobjede. Puno je tu bilo nesretnih poraza, loših odluka u odlučujućim trenucima. Pribrali su se, međutim, onda kada je najviše trebalo. Uhvatili su pravu formu u proljetnom dijelu prvenstva i u doigravanje ušli s četvrtog mjesta.

Donijelo im je to Vrgorac u četvrtfinalu. Žilavi Vrgorčani nisu se dali sve do majstorice. Ona im zato nije bila potrebna u polufinalu. S dvije pobjede svladali su Novo vrijeme, branitelje naslova. Bila je to velika bitka u dvije u utakmice. Imaju za čime žaliti Makarani, no Zagrepčani su na koncu slavili s 2:1 i 3:2.

image

Futsal Dinamo uživa veliku podršku svojih navijača

Goran Mehkek/Cropix

Dinamo uživa veliku podršku svojih navijača. Bad Blue Boysi nesumnjivo će napuniti KC Dražen Petrović kada serija preseli u Zagreb. No, prije toga igraju se dvije utakmice na Ribnjaku. A Olmissumu tamo nije lako odnijeti bodove. Turbulentna je bila njihova sezona. Administrativni propust donio im je ispadanje iz Kupa za „zelenim stolom”. Promijenili su i trenera, klupu je napustio Duje Maretić. Dodajmo na to i prijepore oko loga na dresu...

Omišani bez poraza u playoffu

Ali umjesto raspada, Zeleno-plavi su se presložili i nastavili još jače. U playoff su krenuli s drugog mjesta. U četiri utakmice izborili su finale, bez poraza! U dvomeču su prvo izbacili osvajača Kupa Stanoinvest Futsal Pulu, a onda i dubrovački Square. Uvjerljivi su bili protiv Gospara, pobijedili su dvaput s 4:1.

Puna će dvorana nesumnjivo biti i na Ribnjaku. Futsal je hit u Omišu. Gusari će s prednosti domaćeg parketa jurišati na treći naslov prvaka. Titulama su se već okitili 2020. i 2021. godine. Podsjetimo, samim plasmanom u finale oba kluba izborila su nastup u Ligi prvaka. Za razliku od prošle dvije runde, finale se igra na tri pobjede. Barem dvije utakmice su u Omišu (večeras u 20.15 i ponedjeljak u 19 sati).

Put do velikog finala

Olmissum – Stanoinvest Futsal Pula 3:2

Stanoinvest Futsal Pula – Olmissum 3:3 (pen. 4:5)

 

Olmissum – Square 4:1

Square – Olmissum 1:4

 

Futsal Dinamo – Vrgorac 6:3

Vrgorac – Futsal Dinamo 6:2

Futsal Dinamo – Vrgorac 3:0

 

Novo vrijeme – Futsal Dinamo 1:2

Futsal Dinamo – Novo vrijeme 3:2 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 21:40