StoryEditorOCM
Ostalo‘mali balun‘

Hajduk saznao idućeg protivnika u Kupu, ždrijeb je mogao biti i puno gori, ali svejedno je to jedan od derbija

Piše Tonči Vlašić
10. studenog 2023. - 16:01

Protiv Hajduka u Splitu, 1., 2. ili 3. prosinca! Održan je ždrijeb osmine finala malonogometnog Kupa Hrvatske. Square je s nestrpljenjem iščekivao, koga će to dobiti, a mogao je bilo koga. Naprimjer, Stanoinvest Futsal Pulu u Puli, ili Novo vrijeme u Makarskoj, ili Futsal Dinamo u Zagrebu, ili Olmissum u Omišu... Mogao je proći i bez igre jer je u igri za trofej ostalo petnaest sastava. Naime, jedan par prvog kruga nije odigran jer su oba kluba, niželigaša, odustala. Mogao je proći i bolje, biti domaćin nekom niželigašu. Tako je sad kad više prilikom ždrijeba nema nositelja...

Dakle, suparnik je Hajduk, koji je u šesnaestini finala izbacio superligaša Vrgorac, i to je slavio u Tinovu gradu s 9:4! Square je pak kod kuće izbacio Futsal Crnicu 4:1. Zbog pobjede u Vrgorcu nitko ne govori u Gospinom polju kako će biti lako jer je suparnik trećeligaš (Hajduk je trenutno drugi u južnoj skupini Druge HMNL-e, trećem rangu, u prva četiri kola ostvario je tri pobjede i jedan remi), ali da Square ima lijepe izglede da se nađe na završnom turniru, ima. I ove sezone se igra Final Eight.

Prošlo je 25 godina od jedinog trofeja u povijesti Squarea. Završnica se tad igrala u Gospinom polju. Tko zna, ako izbore ‘crveno plavi‘ mjesto među osam, možda na adresu čelnih ljudi hrvatskog malog nogometa ode kandidatura Dubrovnika za domaćina…

Square je u ovom trenutku okrenut prvenstvu. Večeras ga od 20.10 sati čeka u Gospinom polju ogled 6. kola Supersport HMNL protiv Osijeka. Lovi četvrtu pobjedu i ostanak u vrhu. Trenutno je na diobi drugog mjesta, samo je Futsal Dinamo osvojio više bodova, dva više.

Zatim ide Vrgorcu, pa dolazi Uspinjača Gimka, a prije gostovanja u Makarskoj, Novo vrijeme ga čeka u zadnjem kolu prvig dijela, kup - putuje u Split u goste Hajduku, koji će, to je sigurno, imati glasnu podršku s tribina.

Parovi osmine finala Kupa Hrvatske u futsalu: Kjievo - Olmissum, Stanoinvest Futsal Pula - Torcida, Hajduk - Square, Rijeka - Šibenik 1983, Futsal Dinamo - Aurelia, Brod 035 - Jezera, Heroji 2007 - Novi Marof.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:50