StoryEditorOCM
Ostaloragbi (16 sati)

Biće fešta: Sinjani protiv Mladosti love povijesni prvi naslov prvaka

Piše Mišo Gulić
29. travnja 2023. - 08:30

Punih 45 godina generacije i generacije sinjskih ragbijaša čekali su na trenutak kada će doći u priliku ravnopravno se potući za najvredniji trofej od svih, onaj naslova prvaka države.

Sada je taj trenutak stigao i apsolutno svi u klubu i oko njega su ustrajni da davni san pretoče u zbilju i gradu Sinju donesu prvi naslov prvaka s državnim predznakom.

Suparnik Sinja u finalu je zagrebačka Mladost koja je isto izborila baš prije tjedan dana kada je u Zagrebu svladala do tada neporaženi Sinj, ali svakako treba spomenuti da su Sinjani stigli u bitno pomlađenom sastavu i bez većine prvotimaca tako da taj rezultat zapravo neće ponuditi nikakvo konkretno uporište za analizu uoči finalnog dvoboja.

Sinj je ove sezone na mjesto trenera prve momčadi doveo dugogodišnjeg igrača Nade Luku Lerotića koji je uspio ukrotiti sinjsku snagu i kanalizirati je u najboljem mogućem smjeru, onom koji vodi na vrh.

Zagrepčani žele pokvariti feštu

- Sigurno je da nije bilo ugodno izgubiti s velikom razlikom ovu zadnju utakmicu, ali odluka je bila da damo minute onima koji su manje igrali i da ove koji nose manje ozljede i koji su iznijeli najveći teret u sezoni poštedimo. Netko će reći da je to kalkuliranje, ali to je odluka iza koje stojimo. Znate kako ide - ako dobijemo, onda smo taktički genijalci, a ako izgubimo onda smo se preveslali. U svakom slučaju ragbi će odlučiti - kazao je Lerotić.

Trener Sinja je igrački imao dosta ovakvih situacije, no sada je priča drugačija i izazovnija.

- Kao igrač sam imao mnogo puta priliku iskusiti tu slast naslova s Nadom, ali ovo je jedna potpuno nova situacija, kako za mene tako i za moje igrače. Povijesna za Sinj. Kako god da bilo, ovo je samo još jedna utakmica u nizu, doduše većeg značaja, ali ona će se riješiti na terenu i za to se pripremamo najbolje što možemo.

Finale, pak, miješa neke svoje karte. Sigurno je da Sinj ima status favorita kao prvoplasirana momčad osnovnog dijela prvenstva i kao domaćin ove jedine utakmice, ali i veći pritisak očekivanja s obzirom na to da mu je ovo povijesna prilika da dosanja gore spomenute snove. A baš u svim tim silnim sinjskim težnjama i čežnjama je i najbolja prilika za Mladost koja dolazi iz drugog plana, na pogon Nika Jurišića, pokvariti sinjsku feštu.

Utakmica se igra na SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić od 16 sati

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:08