StoryEditorOCM
OstaloIlca 6 i Ilca 7

Bez vjetra ne ide: evo kako je protekao prvi dan Europskog prvenstva u jedrenju, Stipanović bio vodeći, ali nije završio

Piše Sport SD
18. veljače 2024. - 22:00

Prvi dan Europskog prvenstva u klasama ILCA 6 i ILCA 7 u Ateni protekao je uglavnom bez vjetra i s nekoliko pokušaja jedrenja. Jednu regatu uspjele su dovršiti jedriličarke, naša olimpijka iz Tokija, Elena Vorobjeva je pobijedila u Žutoj skupini, te tako najavila pohod po olimpijsku vizu za Pariz, odnosno Marseille. Vrlo dobra šesta u svojoj skupini bila je mlađahna, 18-godišnja Petra Marendić, koja je u mlađim kategorijama osvojila čak pet medalja s europskih i svjetskih prvenstava.

image
Nikola Vilić/Cropix

U ILCA 7 klasi je bilo nekoliko startova, jednom se stiglo i do druge orce, no Tonči Stipanović nije imao sreće dovršiti regatu u kojoj je bio vodeći. Naš dvostruki srebrni olimpijac u Atenu je stigao po šesto europsko zlato, čime bi ostao usamljen na vječnoj listi najboljih u ovoj klasi.

Rezultati

ILCA 6 (jedna regata): 1. Vorobjeva, Andrulyte (LTU) 1, 3. Buesselberg (GER), Kuhlmann (GER) 2, 11. Marendić 6, 17. Balas 9, 54. Peteh 28, 54. Mastelić 28, 74. Lulić 37.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:19