StoryEditorOCM
Košarkaaba liga

Zadar teško stradao u Beogradu, Zvezda je na trenutke imala prednost veću od 40 koševa

Piše Dražen Žura
11. veljače 2024. - 21:04

BEOGRAD – Dvorana” Štark Arena”.Gledatelja: 3846. Crvena Zvezda – Zadar 93:54 (31: 12, 22:8, 20:18, 20:14).

Suci: Tomislav Hordov (Hrvatska), Milan Nedović (Slovenija) i Aleksandar Milojević (Srbija).

CRVENA ZVEZDA: Smart (15), Lazarević(10), Hanga(5), Davidovac(8), Mitrović(10), Tobey(2), Bolomboy (11), Ilić(3), Nedović(8), Giedraitis(6), Gillespe(2), Dos Santos (13).

ZADAR: Davis(6), Klarica(2), Vujačić, Žganec (3), Mazalin(11), Lakić(5), Mekić(1), Jambrović (5), Drežnjak (4) (1), Grbić, Božić(16), Ramljak.

Zadar se vjerujemo, uoči ogleda sa Zvezdom negdje u daljini prisjećao lanjskog iznenađenja, mnogi će zaključiti kako se mislilo o Kupu, dok je prava istina, snaga beogradske momčadi koju je to zorno pokazivala kroz podizanje prednosti i preko četrdeset viška... Ljutito je trener Jusup proživljavao zadnje minute što je opisao riječima: „ Izgledamo kao razbijena vojska!”

Ništa, unatoč tomu što se radi o iznimno teškom porazu, koji spada u skupinu onih najtežih otkako je ABA lige, utakmicu treba čim prije zaboraviti i okrenuti se onome što dolazi i sigurno je lakše nego je to Zvezda i sa sobom nosi priču o mogućem prvom koraku prema osvajanju ovosezonskog trofeja, Krešinog kupa!

Inače, nije se zadarska momčad pravo na zagrijala, ubrzo su se našli na ozbiljnom minusu, ne samo što ništa nisu mogli obraniti, nego se u napadu činilo kao da je riječ o nemogućoj misiji! Nije pomogla ni minuta odmora izrečena na engleskom jeziku! Istina, pokušavao je Božić kod kojeg je najčešće i bila lopta, ali se uklopio u sivilo i nemoć suigrača, čemu je sam uvelike pridonosio. I onda je Lakić upisao tri poena, kojima je slikovito rečeno naljutio Zvezdu, koja je iza toga napravila seriju 14:2! Zadar se, inače, kroz prvu dionicu nije mogao braniti od „ trica” oko glave su ima zujile kao pčelica Maja! A s druge strane Zvezdin obruč se posve suzio, kao što je i trener Jusup odlučio skratiti rotaciju, na klupi je ostavio Ramljaka, usput je „dozirao” sa ostalima....

Ali, domaćin nije previše mario za kalkulacije, iako je iskreno rečeno više bila riječ o nemoći Zadra, što je u konačnici pokazala i druga četvrtina koju nema smisla opisivati, nego kazati kako se nije vidjelo pomaka ni u jednom trenutku. U trećoj čista preslika svega ranije viđenog, k tomu još uvjerljivija Zvezda otišla je i do na plus 42 ! I sve to laganim „kasom”, dok u glavi nisu odjavili utakmicu, pa je Zadar došao do kratkog daha i rezultatski su se na kraju tog dijela spustili na minus 33! Očito su jednako kao i Zadar krenuli razmišljati Kup natjecanju koje je pred njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:52