StoryEditorOCM
Košarkafestival košarke

Trener Splita Slaven Rimac nakon senzacije svih senzacija usred Beograda: ‘Super pobjeda! Sreća prati hrabre‘

Piše Frane Vulas
5. veljače 2024. - 21:29

Split je senzacionalno svladao Partizan Mozzart Bet usred Beograda 74:67, nakon što su se u prvom dijelu Admiral Bet ABA lige na Gripama Beograđani ‘prošetali‘, slavili u trećoj brzini s laganih 76:53. Ovaj put je ishod sve iznenadio. Nakon velike pobjede, prve ‘žutih‘ u Beogradu nakon 1991. godine i prve ukupno nad Partizanom od 1997. godine, trener Splita Slaven Rimac je na konferenciji za medije kazao.

- I Partizan i mi smo došli iz jednog ludog ritma. Mi smo također prošlog tjedna od ponedjeljka odigrali tri utakmice, baš kao i oni. S obzirom da sam prošle dvije godine bio pomoćni trener u Bayernu znam kako je kada iz Eurolige dođeš u ‘domaće‘ natjecanje. Dolazi protivnik protiv kojeg si favorit, i logično je da danas od početka susreta Partizan nije imao energiju i prije svega koncentraciju koja je bila potrebna. U prvom poluvremenu su promašili sedam-osam otvorenih šuteva koje inače pogađaju. I igrači su ljudi. Nije jednostavno doći iz Eurolige i biti sto posto energetski spreman i fokusiran.

Kao da je Rimac pokušao objasniti što se to dogodilo, ali apsolutne zasluge za trijumf pripadaju igračima i njemu.

- S druge strane moji igrači, bez obzira što su isto odigrali tri utakmice, za njih je ovo bio festival košarke. Žele igrati protiv najboljih, prave momčadi. U prvom poluvremenu, pogotovo krajem druge četvrtine, ušli su nam neki šutevi za koje se treba reći da nisu naši. Popratila nas je i sreća, ali ona prati hrabre. Od starta smo se postavili kako treba, nismo im dopuštali jednostavne poene. Veseli me što smo izdržali njihovu agresivnost na bekovskoj liniji gdje smo znali da ćemo imati problema. Super pobjeda za nas. Dat će nam još više motiva za rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:11