StoryEditorOCM
Košarkatuga se širi

Srbin je sat i pol bio bez kisika, potom je umro, shrvan je i trener Zadra: Izgubili smo pravog dečka i trenera

Piše Dražen Žura
18. siječnja 2024. - 13:53

Na Višnjik dolazi Krka koja se grčevito bori za ostanak u AdmiralBET košarkaškoj ABA ligi, nekako su skoro uz rame Mornaru iz Bara, momčadi koja je nedavno upisala pobjedu upravo protiv Zadra i tako se približila slamci spasa... Vijest koja je zatekla mnoge jeste prerani odlazak Dejana Milojevića, bivšeg košarkaša i trenera, koji je preminuo u Americi.

– Svi smo tužni zbog Dejana, izgubili smo pravog dečka i trenera – kazao je Danijel Jusup, trener Zadra pred kojim je iznimno važna utakmica koja može donijeti iskorak u poretku u među klubovima koji grabe prema završnom turniru ABA lige.

image

Dejan Milojević

Elyxandro Cegarra/Nurphoto Via Afp

Nekadašnji srpski košarkaški reprezentativac i uspješan košarkaški trener Dejan Milojević umro je jučer u bolnici u Salt Lake Cityju u dobi od 46 godina, od posljedica srčanog udara.

Milojević je od 2021. bio u ulozi pomoćnog trenera u Golden State Warriorsima s kojima je u utorak doputovao u Salt Lake City, gdje su u srijedu trebali odigrati utakmicu s domaćim Utah Jazzom - pišu Sportske novosti.

Tijekom večere igrača i trenera Milojeviću je pozlilo te je hitno prevezen u bolnicu, a nekoliko sati kasnije, nakon operacije, stigla je najgora vijest..

Vijest o tragediji duboko je potresla čuvenog srpskog košarkaškog stručnjaka Duška Vujoševića koji je s Milojevićem uspješno surađivao u Partizanu.

- Jučer poslije dijalize zvao me je Milenko Tepić i pitao me: ‘Jesi li čuo za Milojevića?‘ Rekao mi je da je imao težak infarkt i da je pitanje hoće li preživjeti. Bio sam zaprepašten. Poslije se ispostavilo da njegov mozak nije sat i pol do operacije imao dotok kisika. I kad je to eksplodiralo... Vjerojatno će se pokazati da je veliki tromb začepio neku krvnu žilu - ustvrdio je Vujošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:48