StoryEditorOCM
KošarkaNesretan završetak

Šokantan poraz košarkaša Splita! Bili su na pragu nove senzacije, a onda su u velikoj drami izgubili u zadnjoj sekundi

Piše Frane Vulas
12. listopada 2024. - 18:08

Košarkaši Splita odigrali su nakon senzacionalne pobjede nad Crvenom zvezdom na Gripama još jednu odličnu utakmicu u regionalnoj ligi, ali nisu uspjeli prirediti novo iznenađenje. U velikoj drami u Ljubljani "žuti" su poraženi od Cedevita Olimpije košem Devina Robinsona sa samim istekom vremena, semafor je na kraju pokazivao 76:74 za domaćina.

Činilo se kako će Shannon Shorter s dva ubačaja s linije slobodnih bacanja na 18,3 sekunde do kraja donijeti produžetak. Međutim, odlični Robinson je izbacio loptu iz ruku pola sekunde prije kraja susreta, a s istekom vremena prošla je kroz mrežicu.

Ponovno je Split bez bez američkog centra Barreta Bensona. Ali problema su imali i domaći. Nije bilo američkog beka Bryntona Lemara, a zbog bolesti prvog trenera Zvezdana Mitrovića treći susret zaredom u svim natjecanjima Cedevita Olimpiju vodio je pomoćnik Đorđe Adžić. U igru nije ulazio Žiga Daneu, unuk legendarnog Ive Daneua.

Bez Bensona od klasičnih centara je tu bio samo Krešimir Ljubičić koji je pak odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu Splita. Pogotovo su odlično surađivali Borna Kapusta i on. Već u prvih pet i pol minuta zabio je osam poena, a ukupno 20. Odlično se nosio bez obzira što je od 15. minute bio opterećen trećom osobnom pogreškom. No, izdao je Splićane vanjski šut, tricu su gađali 6/21, domaći 10/25.

Čvrsto, koncentrirano je odigrao sastav s Gripa gotovo cijeli susret. U prvoj četvrtini imao je Split i osam poena viška, semafor je pokazivao 13:21. Preokrenuli su domaći na 31:29. Nije se Split predavao, pa ni kada je Cedevita serijom 10:0 na otvaranju treće četvrtine povela 41:36. Raspoloženom Robinsonu priključio se Aleksej Nikolić koji je zabio čak pet trica, ali Ljubičić, opet odlični David Škara koji sada već predstavlja konstatnu te Vito Kučić i Antonio Jordano napadački su vukli „žute”, držali momčad u utakmici. Ušlo se u već opisanu egal završnicu u kojoj su više sreće i koncentracije imali domaći.

Nakon četiri odigrana susreta momčad trenera Slavena Rimca je na skoru 1-3. Već u ponedjeljak opet „žuti” igraju protiv Cedevite, ali ovaj put Cedevite Junior u hrvatskoj Favbet Premijer ligi (19 sati, prijenos MaxSport).

Cedevita Olimpija – Split 76:74

Ljubljana – Mala dvorana Tivoli. Gledatelja 1373. Utakmica 4. kola Admiral Bet ABA lige: Cedevita Olimpija – Split 76:74 (13:17, 18:17, 22:18, 23:22). Suci: Denis Hadžić (Hrvatska), Nermin Nikšić i Tomislav Stapić (obojica BiH).

Cedevita Olimpija: Stewart (2), Robinson (20), Jones (11), Radović (3), Nikolić (17), Glas, Blažič (10), Beringer, Geben (2), Prepelič, Ogbeide (11), Daneu.

Split: Shorter (9), Jordano (9), Katić, Tišma, Kučić (9), Vuko (4), Perkušić, Škara (20), Pavin, Kapusta (3), Ljubičić (20).

Standings provided by Sofascore
image

David Škara

Nikola Brboleža/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. listopad 2024 18:10