StoryEditorOCM
Košarkaaba liga

Ramljak i Rimac najavili rovovsku bitku: ‘Dobro se poznajemo, mogućnost za iznenađenja su minimalna‘

Piše Dražen Žura, David Kapetanović
1. ožujka 2024. - 09:34

Zadar i Split nanovo na suprotnim stranama, ovoga puta očekuje se njihov ogled u AdmiralBET ABA regionalnoj košarkaškoj ligi. Nedavno se zadarska momčad, upravo preko “žutih” iz četvrtfinala Kupa prebacila polufinale i na koncu u susretu s Cibonom uzela za njih najdraži Krešin trofej kojeg se naveliko proslavilo. 

Između Kupa i reprezentacije u utorak je Zadar uzeo pobjedu protiv DepoLink Škrljeva, u igru nije ulazio Luka Božić koji se oporavlja od operacije umnjaka, dok je Dario Drežnjak dobio dan odmora. Obojica su spremni za Splićane....

- Dosta dobro se poznajemo, mogućnost za iznenađenja su minimalna. Bilo da igramo kući ili vani slične su bile utakmice, sve egal ove zadnje dvije sezone, svaka je bila rovovska borba. Ne bih se čudio da tako bude i ovaj put. Stvarno, moramo koncentrirano početi od prve sekunde. Nadam se da će navijači napraviti atmosferu kakva je bila na Gripama, dati nam jednu energiju i dodatni naboj, bilo bi nam svima lakše – kazao je kapetan Marko Ramljak koji je u dogovoru s izbornikom Hrvatske Josipom Sesarom odgodio odlazak u dvije reprezentativne akcije, protiv Francuske i Cipra, jer se želio što bolje oporaviti od ozljede.

Spremni na sve

- Napravili smo u pauzi dobre treninge da se malo dignemo fizički, bilo je i nešto ozljeda, igrača u reprezentaciji. Ove utakmice nakon stanke su uvijek nezgodne, bitna je za play off i što bolju poziciju u njemu. Vjerujem da ćemo spremni ući u susret. U ovom natjecanju igraju s tri Amerikanca na parketu, to im je olakšavajuće u odnosu na Kup. Mislim da ćemo biti spremni za sve što nas čeka – zaključio je Ramljak.

image

Slaven Rimac, trener KK Split

Tom Dubravec/Cropix

Dvoboj je najavio i trener Splita Slaven Rimac.

- Odlično poznajemo Zadar. Četiri međusobne utakmice smo odigrali, oni su pobijedili tri. Idemo u Zadar po revanš, dobro smo trenirali. Iza nas je bio jako naporan period. Amerikanci su došli malo kasnije, dozvolili smo im da odu u SAD, budu s obiteljima i odmore se. Očekujem kvalitetnu utakmicu, očekujem i raspoložen Zadar pred svojom publikom. Nadam se dobroj utakmici - rekao je Rimac.

Svi na raspolaganju

Ne događa se često da su svi igrači “žutih” na raspolaganju treneru Splita.

- Ne volim tražit alibije. Ovo je dovoljno kvalitetna ekipa da u većini utakmica odgovori bez obzira na sastav. Bit će sigurno lakše za nas do kraja sezone ako ostanemo bez ozljeda. Na treningu vidim da su igrači motivirani. Primaju informacije, a to je za trenera jako bitno. Bit ćemo dobri, imam velike ambicije za kraj naše sezone. Želimo okončati sezonu trofejom.

Velike probleme bi ponovno mogao raditi Luka Božić.

- Treba umanjiti njegov impakt na utakmicu. Igra na jako visokom nivou. Zadar igra jako strpljivo, vjeruju jedni u druge. Mi smo ti koji moramo napraviti pomak u igri i pokazati da se možemo nositi s njima.

Blizu je i mjesto koje vodi u play-off ABA lige.

- Sigurno, gledajući s aspekta gdje smo bili nakon prvih osam kola, a gdje smo danas. Značilo bi to ekipi, nešto jako pozitivno za samopouzdanje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:36