StoryEditorOCM
Košarkaslavlje žutih

Od katastrofalnih -60 u Beogradu do povijesne pobjede nad Partizanom! Split u dvije godine prošao nevjerojatan put

Piše Frane Vulas
5. veljače 2024. - 22:01

Split je u ponedjeljak navečer usred Beograda šokirao Partizan Mozzart Bet i senzacionalno slavio 74:67. Pritom treba napomenuti da su igrači trenera Slavena Rimca sredinom treće četvrtine imali i plus 20 (55:35). A prije točno dvije godine i mjesec dana na istom mjestu od istog protivnika dogodio se i najteži poraz Splita u povijesti regionalne lige.

Momčad s Gripa tada je, tog 5. siječnja 2022. godine, umorna od suludog ritma utakmica, s pola sastava zbog pandemije Covida-19 stigla u Beograd i doživjela je debakl. Nisu htjeli odgodom utakmice raditi probleme s terminima euroligaškom Partizanu, ali su na parektu ‘pukli‘ i završilo je katastrofalnih 49:109 za Beograđane. U tom susretu Split je u zapisniku imao samo osam igrača. Bio je to najteži poraz nekog kluba u povijesti natjecanja.

Tada je trener Željko Obradović iskreno čestitao Splitu što je s obzirom na cijelu situaciju uopće igrao. Ovog ponedjeljka je ‘žutima‘ čestitao na zasluženoj pobjedi! U dvije godine Split je prošao put od minus 60 do povijesne pobjede. S tim da je u jednom trenutku imao Split i plus 20.

Četiri igrača Splita nastupila su u oba susreta i zato im je ova pobjeda posebno draga, to su najbolji igrač susreta Shannon Shorter, vrlo korisni, borbeni Tonko Vuko, Lovre Runjić i Ante Perkušić. Naravno, nije ova pobjeda realnost. Ma, nije niti blizu. Ali treba uživati u ovom trenutku. Prva je ovo pobjeda Splita u Beogradu nad Partizanom od 1991. godine, odnosno prva ukupno nakon 27 godina i dva slavlja u Euroligi na neutralnim terenima u Pesaru i Solunu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:49