StoryEditorOCM
KošarkaSP KOŠARKA

Kakvo ‘ludo‘ prvenstvo, nema kraja šokovima: nakon Francuza ispali i aktualni svjetski prvaci Španjolci!

Piše Marko Bilić
3. rujna 2023. - 22:59

Nema kraja senzacijama na Svjetskom prvenstvu u košarci kojemu su zajednički domaćini Japan, Indonezija i Filipini. Nakon što su već u prvom krugu eliminirani Francuzi, to isto sada se u drugom krugu dogodilo i aktualnim svjetskim prvacima Španjolcima koji neće vidjeti ni četvrtfinale!

Glave im je došao poraz od jakih Kanađana (85:88) u utakmici koja je "parala gaće". Naime, Latvija je u ovom dijelu ždrijeba razbucala favorite, pobjedom nad Brazilom osigurala prolaz među osam najboljih, pa su Španjolci i Kanađani međusobno rješavali tko će, uz Latvijce, dalje.

U utakmici prepunoj velikih preokreta na kraju su slavili Kanađani. Španjolci su imali 48:38 na poluvremenu, pa su Kanađani to preokrenuli u svoju prednost od 55:52 (serija 17:4). Uzvratila je Španjolska svojom serijom od 21:6 i u zadnju četvrtinu ušla s velikih, sigurnih 73:61. Međutim, šokovima to nije bio kraj, završni udarac pripao je Kanadi koja je novom svojom serijom od čak 25:9 u zadnjoj četvrtini preokrenula utakmicu u svoju korist, nokautirala Španjolce za končanu pobjedu i prolaz među osam najboljih.

Četvrtfinalni parovi su: Italija – SAD, Njemačka – Latvija, Litva – Srbija, Kanada – Slovenija.

image

Kanađanin Dillon Brooks zabio tricu Španjolcima

Afp

Za analize je još prerano, valja pričekati rasplet borbi za medalje, međutim, već sad su očita najveća razočaranja: da će u četvrtfinalu biti šest europskih država (plus SAD i Kanada), a da među tih šest neće biti Španjolaca i Francuza teško je itko mogao predvidjeti. Ove dvije reprezentacije već godinama kroje svjetski vrh, naosvajale su se velikih medalja, a Španjolci, evo, neće braniti titulu iz Kine od prije četiri godine, neće niti u četvrtfinale.

Od momčadi koje su ostavile baš dobar dojam svakako valja izdvojiti senzacionalne Latvijce (izbacili već rečene Španjolce i Francuze), jaku Njemačku i Litvu, a ukupno dobar dojam ostavili su i Crnogorci...

image

Nijemci razbili i Dončićevu Sloveniju

Afp

Poredak drugog kruga:

I-SKUPINA: Italija 4:1, Srbija 4:1, Portoriko 3:2, Dominikanska Republika 3:2

J-SKUPINA: Litva 5:0, SAD 4:1, Crna Gora 3:2, Grčka 2:3

K-SKUPINA: Njemačka 5:0, Slovenija 4:1, Australija 3:2, Gruzija 2:3

L-SKUPINA: Kanada 4:1, Latvija 4:1, Španjolska 3:2, Brazil 3:2  

image

Velika borba Kanađana i Španjolaca

Afp
image

Šokirani navijači Španjolske

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:17