StoryEditorOCM
Košarkamemorijal u zagrebu

Dvoranom se prolomili zvižduci kad je pročitano njegovo ime, srpski mediji jedva dočekali, pišu o velikom skandalu

Piše Sport SD
6. rujna 2024. - 10:06

Veliki košarkaški spektakl održao se sinoć u zagrebačkoj Areni, a sve u čast legendarnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića. Memorijalna utakmica u čast ‘košarkaškog Mozarta‘, prerano preminulog u 28. godini, bila je razlog što su Zagreb posjetile brojne nekadašnje i sadašnje hrvatske, europske i svjetske košarkaške zvijezde. 

Posebno emotivan bio je trenutak kada su na centar parketa izašli Draženovi suigrači iz hrvatske reprezentacije koja je na Olimpijskim grama u Barceloni 1992. osvojila srebrnu medalju. Tu je generaciju predstavljala velika većina tadašnjih igrača, pred publiku su izašli Aramis Naglić, Dino Rađa, Alan Gregov, Stojko Vranković, Žan Tabak, Franjo Arapović, Vladan Alanović, Toni Kukoč i Danko Cvjetičanin, a pojavio se i Draženov hologram napravljen s pomoću umjetne inteligencije. Pozdravio je svoje nekadašnje suigrače, sve prisutne i - otišao.

image
Goran Mehkek/Cropix

Među posebnim gostima bio je i srpski košarkaš Vlade Divac, bivši Draženov suigrač i protivnik na terenu. Kad je spiker pročitao njegovo ime, dvoranom su se prolomili zvižduci. Situaciju je pokušao smiriti Aco Petrović koji zamolio dvoranu da mu odaju poštovanje.

Pojedini srpski mediji jedva su dočekali, pišu o velikom skandalu u Zagrebu, evo nekih od naslova..

Skandal u Zagrebu: Hrvati zviždali Divcu, Aco Petrović smirivao strasti - piše Sportal.

VELIKI SKANDAL U ZAGREBU - NAVIJAČI IZVIŽDALI DIVCA: Aco Petrović smirivao strasti na memorijalnom meču za Dražena Petrovića - piše Kurir.

Središnji događaj bila je revijalna utakmica između Hrvatske i tima Dražen kojeg su popunjavala brojna sadašnja euroligaška ugledna imena, a iz prvog reda sve su pratile brojne nekadašnje zvijezde ovog sporta.

Premda je rezultat bio u drugom planu Tim Dražen je pobijedio Hrvatsku 110-107 (28-25, 28-26, 22-32, 32-24), a prvi strijelac bio je Mario Hezonja s 37 poena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:47