StoryEditorOCM
KošarkaTko preživi...

Dvaput u razmaku od dva dana Žuti igraju protiv Cedevite: ‘Ako smo mogli pokazati zube Crvenoj zvezdi...‘

Piše F. V.
12. listopada 2024. - 10:58

Poslije velike pobjede nad Crvenom zvezdom na Gripama pred košarkašima Splita je dvostruki program, dvaput igraju protiv Cedevite u razmaku od samo dva dana. Momčad trenera Slavena Rimca u subotu je u sklopu 4. kola Admiral Bet ABA lige gost Cedevita Olimpije u Ljubljani (danas, 16 sati, prijenos ArenaSport 1). Potom u ponedjeljak „žuti” u 3. kolu domaće Favbet Premijer lige gostuju kod Cedevite Junior u Zagrebu (19 sati, prijenos MaxSport).

U dosadašnjih osam međusobnih susreta u regionalnoj ligi protiv Cedevita Olimpije, nakon fuzije ljubljanskog i zagrebačkog kluba, Split ima samo jednu pobjedu. Nikada „žuti” nisu slavili u Ljubljani protiv ovog protivnika (4:0 je za Cedevita Olimpiju).

- Pred nama su dvije zahtjevne utakmice. Cedevita Olimpija je u određenim problemima s ozljedama, također vjerojatno trener neće voditi utakmicu, ali to ne umanjuje njihovu kvalitetu – istaknuo je Rimac.

- Čeka nas teška utakmica, to je momčad koja pretendira na sam vrh u ABA ligi i Eurokupu. No, ako smo mogli pokazati zube Zvezdi, možemo i Cedeviti – rekao je bek Splita Antonio Jordano.

Standings provided by Sofascore
image

Antonio Jordano

Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. listopad 2024 10:58